FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brnjac izabrana za potpredsjednicu Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran

Autor:

ZAGREB/BRUXELLES, 4. listopada 2024. (Hina) - Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Nikolina Brnjac izabrana je ispred Europskog parlamenta za potpredsjednicu Odbora za gospodarstvo i financije, socijalna pitanja i obrazovanje u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran, priopćio je ured zastupnice u petak.

Unija za Mediteran međuvladina je skupština osnovana radi jačanja multilateralne suradnje, uključivog razvoja i stabilnosti u sredozemnoj regiji.

„Naš zajednički cilj je unapređenje gospodarskog i socijalnog razvoja u regiji Mediterana kroz jačanje suradnje između europskih i mediteranskih zemalja. Gospodarski rast, društvena kohezija i obrazovanje ključni su za stabilnost i prosperitet cijele regije, a ja ću se truditi osigurati da se ti prioriteti snažno zastupaju. U svjetlu trenutne osjetljive situacije koja je eskalirala na Bliskom istoku, odnosi Europske unije sa zemljama ove regije postaju još važniji“, rekla je Brnjac.

„Izuzetna mi je čast što su me moji kolege izabrali da kao potpredsjednica Odbora za gospodarstvo predstavljam Europski parlament u sklopu Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran. Mediteran je geopolitički i ekonomski izuzetno važan jer povezuje tri kontinenta – Europu, Afriku i Aziju, uključuje 20 priobalnih država te pokriva područje na kojem živi preko pola milijarde stanovnika. Europsku uniju, mediteransku regiju i zemlje južnog susjedstva ujedinjuju mnoge zajedničke težnje, izazovi i perspektive“, istaknula je HDZ-ova eurozastupnica.

Izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran jedino je izaslanstvo Europskog parlamenta kojim po službenoj dužnosti predsjeda predsjednica Parlamenta Roberta Metsola, pa će zastupnica Brnjac raditi u bliskoj suradnji s njom.

„Uz to, uvjerena sam da ćemo s Dubravkom Šuicom, budućom povjerenicom za Sredozemlje, ostvariti uspješnu suradnju na svim pitanjima koja se tiču ove strateški važne regije, kako za Hrvatsku, tako i za Europsku uniju“, zaključila je zastupnica Brnjac, navodi se u priopćenju. 

(Hina) xpp yakoz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙