FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

 U Međimurskoj županiji 700 novih slučajeva koronavirusa

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 26. siječnja 2022. (Hina) - Međimurska županija u srijedu ima 700 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a pozitivno je bilo tri četvrtine testova, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađen je 941 uzorak te je evidentirano 700 pozitivnih nalaza, što je 74,3 posto pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 322 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas je 3104.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 102.421 uzorak.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirano je 10 pacijenata, pet je otpušteno, a šest pacijenta je na invazivnoj respiraciji.

Nije bilo umrlih pozitivnih osoba.

Iz međimurskog Stožera civilne zaštite podsjećaju da se građani mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

U subotu, 29. siječnja, cijepljenje će se održati na cijepnom punktu u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije od 9,00 do 13,30 sati.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙