FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 60 novih slučajeva koronavirusa

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 30. prosinca 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji evidentirano je 60 novih osoba zaraženih koronavirusom, priopćio je u četvrtak županijski Stožer za civilnu zaštitu.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađeno je 189 uzoraka, od čega je evidentirano 60 pozitivnih nalaza, što je 31,7 posto pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 38 osoba, pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 395.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 64 pacijenta. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan, otpušteno je šest pacijenata, a dva su pacijenta na invazivnoj respiraciji, dok umrlih nije bilo.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

U petak, 31. prosinca,  cijepljenje će se provoditi od 8.30 do 11.30 u prostorijama županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Testiranja će se na blagdane provoditi na parkiralištu iza Županijske bolnice Čakovec u nedjelju, 2. siječnja, od 7.30 do 8.15, a u subotu, 1. siječnja, te u četvrtak, 6. siječnja, PCR testiranja se neće obavljati.

Testiranja brzim antigenskim testovima neće se obavljati na Novu godinu, kao ni na blagdan Sveta tri kralja.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije priopćio je da zdravstvene ustanove s područja Međimurske županije provode testiranja brzim antigenskim testovima (BAT), i to Dom zdravlja Čakovec svaki radni dan od ponedjeljka do petka od 12 do 14.30 te u subotu i nedjelju od 8.30 do 12 sati na parkiralištu u šatoru iza Županijske bolnice Čakovec.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije provodi testiranja u Ispostavi Mursko Središće nedjeljom od 8.30 do 11 i srijedom od 14 do 16 sati te u Ispostavi Prelog ponedjeljkom i srijedom od 12 do 13 sati, a Županijska bolnica Čakovec  u trijaži ponedjeljkom, srijedom i petkom od 6 do 8 sati.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije svakodnevno od ponedjeljka do subote provodi PCR testiranja na parkiralištu u šatoru iza Županijske bolnice Čakovec.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙