FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 128 novih slučajeva koronavirusa

Autor: Siniša Kalajdžija

ČAKOVEC, 5. siječnja 2022. (Hina) - Međimurska županija u srijedu ima 128 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 365 uzoraka te je evidentirano 126 pozitivnih nalaza, što je 34,5 posto pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija javljeno da je PCR-om koronavirus dokazan kod dvije osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavile su se 33 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas je 409.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 93.565 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 60 pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirana su tri pacijenta, otpušteno ih je osam, a dva pacijenta su na invazivnoj respiraciji.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec, a za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, podsjećaju iz međimurskog Stožera civilne zaštite.

Zbog kašnjenja isporuke Pfizerovog cjepiva danas i u petak, 7. siječnja, cijepljenje se provodi samo Moderninim i Janssen cjepivom.

U četvrtak, 6. siječnja, neće se obavljati PCR testiranja i testiranja brzim antigenskim testovima.

(Hina) xskal ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙