FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ovaj tjedan u Europskoj uniji

Autor: Slavko Vukadin

BRUXELLES, 1. ožujka 2021. (Hina) - Portugalsko predsjedništvo organiziralo je ovaj tjedan dvije neformalne ministarske konferencije - ministara zdravstva te ministara turizma, koje se održavaju u ponedjeljak.

Ministri zdravstva danas razgovaraju o pojavi novih varijanti koronavirusa, o važnosti novog pristupa prema testiranju te o planovima za cijepljenje u državama članicama.

Također u ponedjeljak održava se virtualni sastanak ministara turizma država članica. Na dnevnom redu neformalnog video-sastanka je trenutačno stanje u turističkom sektoru koji je najteže pogođen koronakrizom.

Ministri će razmotriti ideje o zajedničkim naporima kako najbolje pomoći turizmu i jačanju povjerenja među putnicima, na temelju kampanje cijepljenja.

U utorak će video-sastanak održati ministri trgovine, koji će razgovarati o trgovinskoj strategiji za sljedećih nekoliko godina, koju je Komisija predstavila 18. veljače.

U toj strategiji Komisija se zauzima za koncept otvorene strateške autonomije koji se temelji na otvorenosti Unije da pridonese gospodarskom oporavku potporom zelenoj i digitalnoj transformaciji te pojačanom usmjerenošću na jačanje multilateralizma i reformu globalnih trgovinskih pravila kako bi se osigurala njihova pravednost i održivost.

Europski parlament ovaj tjedan radi u odborima, a zastupnički klubovi imat će pripremne sastanke za plenarnu sjednicu koja se održava od 8. do 11. ožujka.

(Hina) xsv ykga

An unhandled error has occurred. Reload 🗙