FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijska Slobodarska stranka ne ide na skup europske krajnje desnice u Milano

Autor: Renata Tomašević Virovec

BEČ, 4. travnja 2019. (Hina/dpa) - Austrijska slobodarska stranka (FPOe) najavila je u četvrtak da se neće pridružiti drugim europskim populistima idući tjedan na skupu u Milanu, iako podržava napore za stvaranje širokog saveza euroskeptičnih stranaka desnog krila u Europskom parlamentu.

Vodeći kandidat FPOe-a Harald Wilimsky rekao je za agenciju dpa da nitko iz njegove stranke neće u ponedjeljak sudjelovati na skupu u Milanu jer će čelnik talijanske Lige Matteo Salvini nastupiti kao predstavnik skupine Europa nacija i sloboda u EP-u kojoj pripada i FPOe.

Potpredsjednik talijanske vlade i ministar unutarnjih poslova Salvini će na tom skupu početi kampanju za europske izbore zakazane za 31. svibnja.

Skup u Milanu trebao bi euroskeptične skupine desnog krila u Europskom parlamentu ujediniti u jednu, rekao je čelnik FPO-ea i austrijski vicekancelar Heinz-Christian Strache u srijedu.

Strache neće putovati na skup, rekao je i dodao da su drugi dužnosnici FPOe-a pozvani. 

Predstavnici njemačke Alternative za Njemačku (AfD), zatim francuskog Nacionalnog okupljanja (RN) Marine Le Pen, protuuseljenička Danska narodna stranka te Stranka Finaca (nekada Pravi Finci) iz Finske trebali bi biti na skupu u ponedjeljak.

(Hina) xrt ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙