FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIDEO: Izmjena europskih viznih naljepnica konstruktivan je doprinos sigurnosti, ocjenjuje Picula

ZAGREB, 1. lipnja 2017. (Hina) - Europarlamentarac Tonino Picula upozorio je tijekom rasprave o jedinstvenom obrascu za vize na zasjedanju Europskog parlamenta u Bruxellesu da sadašnje vizne naljepnice nisu u skladu sa sigurnosnim standardima zbog čega dolazi do njihovog krivotvorenja, .

"Krivotvorene vizne naljepnice pojavile su se u nekoliko država Europske unije u posljednjih par godina. Sadašnje naljepnice više nisu sigurne što i ne čudi obzirom da sadašnji sigurnosni koncept jedinstvenog obrasca za vize potječe iz 1995. godine, kada je razvijen u okviru međudržavne schengenske suradnje", rekao je Tonino Picula (SDP/S&D) u raspravi, priopćio je njegov ured u četvrtak.

Picula je upozorio da je obrazac svega dvaput modificiran, a sigurnosne okolnosti i tehnološki standardi od tada su se gotovo u potpunosti izmijenili, zbog čega je u Bruxellesu podržao Izvješće o prijedlogu uredbe Europskog parlamenta.

"Poboljšanje kontrole ulaska u EU postaje dramatično povezano s pitanjem zaštite građana", rekao je PIcula i dodao je da je «za razliku od Uredbe o sistematskoj kontroli ulaska i izlaza građana EU i trećih zemalja, ovaj prijedlog dobro pripremljen i predstavlja konstruktivan doprinos većoj sigurnosti".

Picula je napomenuo kako je potrebna puno uža suradnje u sektoru sigurnosti među zemljama članicama, čega su sve više svjesni i građani.

"Nove prijetnje sigurnosti sve su ozbiljniji izazov ne samo nacionalnim nego i europskim pa i globalnim institucijama. One će određivati i karakter Unije u prvim desetljećima 21. stoljeća. EU se konačno treba uhvatiti u koštac s pogoršanjem sigurnosnih prilika unutar i van svojih granica pomažući, prije svega, zemljama članicama da bolje surađuju i razmjenjuju podatke, ali i stabilizirajući konfliktne političke zajednice u susjedstvu. Sigurnost ne smije ostati najslabija karika europskih integracija, a ovaj prijedlog korak je u pravom smjeru!", zaključio je zastupnik Tonino Picula, navodi s u  priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙