FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

B. Boban (HDZ) : Programom predviđeno gotovo dvije milijarde kuna za razvojne projekte Splitsko-dalmatinske županije

SPLIT, 12. svibnja 2017. (Hina) - Kandidat HDZ-a za splitsko-dalmatinskog župana Blaženko Boban rekao je u petak kako je u njegovom programu u četverogodišnjemu mandatu župana predviđeno investiranje gotovo dvije milijarde kuna u razvojne projekte te 7,9 milijuna kuna na godinu za demografsku politiku i ostanak mladih na području te županije.

 "Moj prioritet je demografska politika i tu ću na razinu županije preslikavati iskustva koja sam stekao kao gradonačelnik Solina, koji ima najmlađu populaciju pučanstva u Hrvatskoj", rekao je Boban na predstavljanju svojeg izbornog programa.
 Po njegovim riječima, u Splitsko-dalmatinskoj županiji svi će učenici prvih razreda imati besplatne udžbenike, za što će županija osigurati 2,2 milijuna kuna na godinu, a 1,5 milijuna kuna osigurat će za sufinanciranje cjelodnevnog rada dječjih vrtića. Za mjere demografske politike, to jest financijsku pomoć obiteljima za novorođenu djecu osigurat će se  4,2 milijuna kuna na godinu.
 Tih 7,9 milijuna kuna za mlade i demografsku politiku pridonijet će opstanku pučanstva na njegovim ognjištima, rekao je Boban.
 Također je najavio kako će se, bude li izabran za splitsko-dalmatinskog župana, zauzimati za izgradnju tunela Kozjaka kojim će se olakšati ulaz iz Dalmatinske zagore u Split. Također je najavio rješavanje teškoća glede regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevice, dodajući kako splitsko odlagalište Karepovac ugrožava zdravlje ljudi. Boban se zauzima za sustav za natapanje Sinjskoga, Vrgoračkoga i Imotsko-bekijskog polja te za povezanost dalmatinskih otoka s kopnom brzim brodskih vezama.
"Osigurat ćemo financijsku potporu za nabavu stada jer tako želimo poticati razvoj stočarstva u Dalmatinskoj zagori, a sufinancirat ćemo i osiguranje poljoprivrednih dobara radi pomoći poljoprivrednicima", najavio je Boban. Obećao je stipendije za djecu poginulih hrvatskih branitelja i financijsku potporu nadarenim učenicima, studentima i sportašima te je najavio uspostavu širokopojasnog interneta na području Splitsko-dalmatinske županije.
 "U sljedećemu četverogodišnjem razdoblju sa mnom na čelu kao županom izgradit ćemo tri nove osnovne škole na području županije te srednju školu u Omišu", poručio je Boban. Najavio je izgradnju objekata hitne medicinske pomoći u Trogiru i Makarskoj te četiriju novih ljekarni, izgradnju ili obnovu 27 ambulanta na području Splitsko-dalmatinske županije i osnutak centra za palijativnu skrb.
 "Kao župan, uvest ću novost - svaka dva mjeseca organizirat ću sastanak sa svih 55 gradonačelnika i općinskih načelnika kako bih osluhnuo što teren kaže o funkcioniranju županijske uprave", istaknuo je Boban.
Kandidat HDZ-a za splitsko-dalmatinskog dožupana Ante Šošić rekao je među ostalim kako se u sljedećemu četverogodišnjem razdoblju u toj  županiji namjerava izgraditi deset novih luka i 300 kilometara županijskih cesta.
 Luka Brčić, također kandidat HDZ-a za dožupana, rekao je kako će ta županija i dalje podupirati kulturne programe i događaje za koje, dodao je, iz proračuna izdvaja oko dva posto.
 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙