FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarsko-srijemski SDP zajednički na izbore sa HNS-om i HSLS-om; kandidat za župana Zlatko Cegledi (SDP)

VINKOVCI, 25. travnja 2017. (Hina) - Predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije SDP-a Mario Milinković u utorak je rekao kako je uvjeren u pobjedu koalicije SDP-HNS-HSLS za Županijsku skupštinu Vukovarsko-srijemske županije na predstojećim lokalnim izborima i kandidata koalicije za župana Zlatka Cegledija (SDP).

"Uvjeren sam kako je ova koalicija pobjednička, a svojim idejama i zamislima možemo ostvariti boljitak za sve građane Vukovarsko-srijemske županije, koja je na samom dnu po gospodarskim i drugim pokazateljima te je došlo vrijeme za promjene", poručio je Milinković na konferenciji za novinare u vinkovačkom SDP-u. 

U dobre rezultate koalicije na predstojećim lokalnim izborima uvjeren je i predsjednik HNS-a Vukovarsko-srijemske županije Nenad Bučko koji je ocijenio kako "novo vrijeme traži i nove ljude" te predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Senko Bošnjak po čijim je riječima došlo vrijeme da se stvari u Vukovarsko-srijemskoj županiji pokrenu na bolje.

Podsjetivši na slogan koalicije "Zajedno možemo pokrenuti županiju", kandidat za župana Zlatko Cegledi ustvrdio je kako je svaki treći stanovnik Vukovarsko-srijemske županije na rubu siromaštva.

"Ova koalicija znači stop siromaštvu, stop gospodarskom nazadovanju, stop korupciji i privilegijama", poručio je Cegledi ustvrdivši kako dio "zasluga" za loše stanje u kojem se nalazi Vukvarsko-srijemska županija pripada i sadašnjem vukovarsko-srijemskom županu i kandidatu HDZ-a za novi mandat župana Boži Galiću.  

Cegledi: SDP s Panenićem nije dobio jamstva za gospodarski razvoj županije 

Na zamolbu novinara da komentira događanja oko vlastite kandidature unutar SDP-a za župana s obzirom da je još u veljači vukovarsko-srijemski SDP donio odluku o njegovoj kandidaturi za župana da bi u ožujku podršku za župana dao kandidaturi nezavisnog kandidata, bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Panenića, pa je uskratili Paneniću i naposljetku ponovno izašli s njegovom kandidaturom, Zlatko Cegledi je rekao kako je još prilikom isticanja kandidature najavio da je spreman odstupiti s mjesta kandidata za župana ukoliko SDP iznađe mogućnost koalicijske suradnje koja bi iznjedrila novog prihvatljivog kandidata.

"To je bila moja, odnosno naša odluka. Kako nismo našli u koaliciji koju smo ponudili gospodinu Paneniću čvrstva jamstva da će prioritet biti gospodarski razvoj i uzlet županije, odustali smo od podrške Paneniću" pojasnio je Cegledi rekavši kako ne smatra da ga je itko smjenjivao već da su svi potezi koje je vukao SDP bili u interesu boljitka Vukovarsko-srijemske županije.

Za Cegledijeve zamjenike kandidiraju se Davor Ćavar (SDP) i Tihomir Dujmić (SDP).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙