FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 5. veljače 2017. (Hina) - Sljedeći tjedan u Bruxellesu se sastaju ministri vanjskih poslova zemalja članica, Komisija će predstaviti izvješće o provedbi zakonodavstva za zaštitu okoliša te o provedbi programa premještanja i naseljavanja izbjeglica, dok će Europski parlament raditi u odborima.

 Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a sastaju se u ponedjeljak na svom redovitom mjesečnom sastanku. Raspravljat će se o Ukrajini, napretku u provedbi reformskog programa u toj zemlji tijekom protekle godine i o provedbi sporazuma iz Minska, zatim o političkoj situaciji u Libiji, godinu dana nakon uspostave vlade nacionalnog jedinstva te o suradnji s Libijom u rješavanju migrantske krize.
  Razgovarat će se i o odnosima s Egiptom te o bliskoistočnom mirovnom procesu.
  U utorak se sastaje Vijeće za opće poslove, koje čine ministri vanjskih ili europskih poslova zemalja članica, a koje će razgovarati o pripremi za proljetni summit čelnika EU-a, koji će se održati 9. i 10. ožujka.
  U ponedjeljak će Europska komisija objaviti izvješće o provedbi ekološkog zakonodavstva u EU-u. Izvješće, koje se objavljuje svake dvije godine,  sadržava pregled ekoloških politika u zemljama članicama, uključujući dobre i loše strane. U izvješću su i preporuke zemljama članicama za poboljšanje u području zaštite okoliša.
 U srijedu Komisija objavljuje svoje 9. izvješće o provedbi programa premještanja i naseljavanja izbjeglica.
  Komisija će objaviti najnovije podatke o provedbi programa dogovorenog u rujnu 2015. kada su se zemlje članice obvezale da će do rujna 2017. premjestiti 160.000 izbjeglica iz Grčke i Italije. Također će biti objavljeni podaci o provedbi programa naseljevanja iz srpnja 2015. kada su zemlje članice obećale da će naseliti 22,504 osobe iz trećih zemalja, kojima je potrebna međunarodna zaštita.
   U Europskom parlamentu tijekom sljedećeg tjedna sastaje se više odbora. Odbor za unutarnje tržište glasovat će o novim pravilima koja bi trebala osigurati sigurnije i ekološki prihvatljivije automobile. 
  Odbor za ekonomske i monetarne poslove raspravljat će s predsjednikom Europske središnje banke Mariom Draghijem o perspektivama monetarne politike, uključujući i program kvalitativnog monetarnog popuštanja s obzirom na rastuću inflaciju.
 Odbor za građanske slobode raspravljat će o prijedlogu Komisije da se za dodatna tri mjeseca produlje kontrole na unutarnjim granicama u pet zemalja schengenskog prostora.
 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙