FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: Uključivanje regija i gradova nužno je za učinkovitije korištenje razvojnih EU fondova

ZAGREB/BRUXELLES, 31. siječnja 2017. (Hina) - Razvojni EU fondovi i povezivanje zemalja uz Jadransko i Jonsko more, uz aktivnu ulogu regija i gradova, mogu povećati standard građana tog područja, istaknuo je eurozastupnik Ivan Jakovčić na Konferenciji o ulozi lokalnih i regionalnih vlasti u procesu proširenja i korištenju EU fondova u Europsko parlamentu, priopćio je ured zastupnika u utorak.

"Razvojni EU fondovi, kao i strategija boljeg povezivanja zemalja smještenih uz Jadransko i Jonsko more, nude odlične mogućnosti za podizanje životnog standarda građana zemalja zapadnog Balkana. U tom procesu iznimno je važna aktivna uloga regija i gradova”, poručio je Jakovčić (IDS/ALDE) govoreći o razvojnim perspektivama koje otvara europska strategija za Jadransko-jonsku makroregij.

Građani znaju prepoznati projekte koji omogućavaju bolji i kvalitetniji život u njihovim gradovima i regijama, rekao je Jakovčić.

„Strategija razvoja jadransko-jonske makroregije odličan je okvir za realizaciju razvojnih projekata gradskih, lokalnih i regionalnih vlasti. Ta Strategija je i okvir za bržu integraciju zemalja zapadnog Balkana u EU ”, zaključio je Jakovčić, navodi se u priopćenju.

„Konferencija je doprinijela boljem razumijevanju stanja na europskom jugoistoku i nastavku proširenja Unije na tu regiju. Zemlje kandidatkinje su, u isto vrijeme, dobile realniju sliku o mogućnostima razvoja europskih regija”, rekla je predsjednica Odbora za regionalni razvoj Iskra Mihaylova.

Na Konferenciji o ulozi lokalnih i regionalnih vlasti u procesu proširenja EU, koju su organizirali Europski parlament i Odbor regija, a uz eurozastupnike sudjelovali su diplomati i stručnjaci iz zemalja kandidatkinja za članstvo u EU.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙