FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski vatrogasci u Europskom parlamentu

BRUXELLES, 2. svibnja 2016. (Hina) - Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir organizirala je u ponedjeljak skup o pobošljanju sigurnosti u slučaju požara u Europi, na koji j pozvala i predstavnike hrvatske vatrogasne zajednice u povodu 140. obljetnice hrvatskog vatrogastva.

"Željela sam pozvati hrvatske vatrogasce, dragovoljce i nagraditi ih putovanjem u Bruxelles, gdje će se sastati sa svojim kolegama i razmijeniti mišljenja. Povod je 140. obljetnica hrvatske vatrogasne zajednice. Smatram da bi se svi trebali ugledati na vatrogasce koji bez ikakve naknade spašavaju ljude i imovinu. Takvim ponašanjem primjeru su mladima i svima", rekla je Petir.

Na konferenciji sudjeluju članovi predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjedništva Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije. Oni će također posjetiti i glavni vatrogasni stožer u Bruxellesu.

Stjepan Ptiček iz Hrvatske vatrogasne zajednice istaknuo je da su hrvatski vatrogasci spremni za sve izazove. "Mi na sreću nemamo tako kompleksne situacije poput terorističkih napada, ali vatrogasci su spremni za sve moguće zahtjeve i intervencije koji se pred njih stave. Hrvatsko vatrogastvo je stabilno i sigurno. U Hrvatskoj ima 1289 dobrovljnih vatrogasnih društava, preko 150 tisuća vatrogasaca i 60 tisuća operativaca", rekao je Ptiček.

Predsjednik Federacije vatrogasnih udruga u EU-u, Belgijanac  Chris Addiers kaže da su pred vatrogascima sve teži izazovi, posebice zbog terorizma.

Ističe da su ovakve konferencije korisne, jer se samo kroz prekograničnu suradnju vatrogasaca može učinkovito boriti protiv svih izazava koji su pred njima.

"Ne može se gledati samo u vlastio dvorište. Problem je puno širi i stoga moramo imati kontakte i razgovorati s vatrogascima diljem Europske unije", kaže Addiers.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙