FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeci iz EU nepovratno 600 tisuća eura za četiri projekta

RIJEKA, 22. travnja 2016. (Hina) - Gradu Rijeci je preko programa transnacionalne suradnje "Interreg Središnja Europa 2014.–2020." odobreno nepovratno 661.362 eura za sufinanciranje četiriju projekata koji će se provoditi do 2019., izvijestili su u petak iz gradske uprave.

  Novcem iz fondova Europske unije sufinancirat će se projekti vezani uz unaprjeđenje inovacijskog kapaciteta gradova i regija, unaprjeđenje poduzetničkih vještina i kompetencija, smanjenje emisija ugljičnog dioksida u prometu te jačanje kapaciteta za upravljanje okolišem. Ukupni proračun riječke gradske uprave za te je projekte 778.073 eura.

 Projekti su odabrani u dvije faze - u prvoj ih je prijavljeno 620, u drugi krug prošao je 91 projekt, a za sufinanciranje ih je odabrano 35, među kojima su četiri projekta grada Rijeke.

  Program transnacionalne suradnje "Interreg Središnja Europa 2014.–2020." obuhvaća i daje potporu regionalnoj suradnji devet srednjoeuropskih država članica Europske unije. Suradnja se nastoji postići provedbom pametnih rješenja koja daju odgovore na regionalne izazove u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa, navode iz riječke gradske uprave. 
 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙