FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europarlamentarka Maletić otvorila radionicu #mojEUprojekt

ZAGREB, 31. ožujka 2016. (Hina) -  Zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić (HDZ/EPP) otvorila je u četvrtak program edukacije #mojEUprojekt kroz koju će stotinu mladih polaznika steći praktična znanja o izradi europskih projekata.  

Polaznici programa koji završava krajem godine najprije će biti upoznati s teoretskim aspektima europskih projekata, no naglasak će biti na konkretnom radu koji će zauzimati veći dio edukacije.

"Želim kod vas razviti projektni način razmišljanja", rekla je Maletić polaznicima u uvodnom govoru. Njih stotinu odabrano je u konkurenciji od 300 prijava, koliko ih je stiglo na natječaj.

"Većina polaznika su ekonomisti, no ima različitih struka, čak sam primijetila i polaznike s Glazbene akademije i Kineziološkog fakulteta. Programi EU-a vrlo su šaroliki, tako da nam je interesantno što smo privukli mlade sa svih područja", rekla je za Hinu Ivana Maletić.

Cilj edukacije je pripremiti 16 projekata i prijaviti ih na natječaje Erasmusa, Europskog socijalnog fonda i prekogranične suradnje.

U procesu njihove pripreme polaznike će voditi iskusni mentori, a u listopadu će evaluatori ocjenjivati projekte, te će biti odabran onaj najbolji.

"Od samih početaka u Europskom parlamentu moj se Ured bavio pitanjima mladih, pa smo sad odlučili pokrenuti i nešto konkretno, vidljivo. A najkonkretnije što ćemo napraviti je 16 projekata s kojima ćemo završiti naš program“, rekla je za Hinu Ivana Maletić uoči početka edukacije u prostorijama Hrvatske gospodarske komore.

Mladi koji su pripremili najbolji projekt bit će nagrađeni stažem u Uredu zastupnice Maletić u Bruxellesu, a timovi koji su pripremili tri najbolja projekta imat će priliku na dva dana posjetiti Europski parlament i upoznati se s radom europskih institucija u Bruxellesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙