FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI Splitski HDZ zadovoljan rezultatima izbora i poziva Splićane na birališta u drugom krugu

SPLIT, 29. prosinca 2014. (Hina) - Vodstvo splitskog HDZ-a u nedjelju navečer izrazilo je zadovoljstvo rezultatima kandidatkinje HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinde Grabar Kitarović u tom gradu i u Splitsko-dalmatinskoj županiji pozvavši Splićane da u što većem broju izađu na birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora, 11. siječnja 2015.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a u prvom krugu izbora u Splitu osvojila je 32,83 posto glasova, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobila je potporu gotovo 40 posto glasača izašlih na predsjedničke izbore,

"Naša kandidatkinja za predsjednicu Republike Kolinda Grabar Kitarović sa osvojenih 32, 83 posto glasova u birača u Splitu u stopu prati dosadašnjeg predsjednika Ivu Josipovića i splitski HDZ izražava zadovoljstvo tim rezultatom“, ističe se u priopćenju splitskog HDZ-a Josipović je, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) sa 99,60 posto obrađenih mjesta u Splitu dobio potporu 36,48 posto glasača.

Škorić je pozvao sve građane Splita da u drugom krugu predsjedničkih izbora izađu na birališta i, kako je naveo, daju podršku promjenama koje će pokrenuti Hrvatsku na bolje.

Istaknuo je kako s osvojenih gotovo 40 posto glasova u Splitsko-dalmatinskoj županiji u prvom krugu Kolinda Grabar Kitarović "potvrđuje premoćnu pobjedu nad Ivom Josipovićem koji je (u toj županiji) osvojio svega 29 posto glasova“.

"Unatoč medijskoj mašineriji koja je preko izbornih anketa davala prednost predsjedniku Josipoviću 46 posto glasova, a pojedini portali prognozirali su čak i njegovu pobjedu već u prvom krugu izbora, hrvatski građani su na ovim izborima kaznili politiku Ive Josipovića koji je pet godina mandata potrošio u ništa“, navodi se u priopćenju splitskog HDZ-a kojeg potpisao predsjednik Splitskog HDZ-a Petar Škorić..

Splitski HDZ naglašava i da je Hrvatska na ovim izborima "izrazila nezadovoljstvo SDP-ovom vlašću koja zemlju vodi u propast“.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙