FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI Rezultati nisu iznenadili HDZ

ZAGREB, 28. prosinca 2014. (Hina) - Rezultati nedjeljnih predsjedničkih izbora koji su tijekom večeri pristizali iz Državnog izbornog povjerenstva nisu iznenadili nikoga u izbornom stožeru HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović.

"Rezultati nas nisu iznenadili, očekivali smo da će naša kandidatkinja biti otprilike na razini Josipovićeva rezultata", kazao je Hini politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak.

I Čuljku je dvojbena relevantnost agencija koje se bave istraživanjem javnog mnijenja, a koje su Josipoviću kroz cijelu kampanju davale značajnu prednost pred Kolindom Grabar Kitarović.

"Oni su uvijek u funkciji nekog, a ovoga puta bili su u funkciji kampanje Ive Josipovića. I na lokalnim izborima ankete su pokazivale prednost kandidata SDP-a i ponegdje pogriješile i po 20 posto. Ovakvim načinom rada agencija ankete su dovedene do apsurda", kazao je Čuljak koji je uvjeren da ankete nisu usmjerene prema istraživanju, nego oblikovanju javnog mnijenja.

"Večeras se, međutim, pokazalo da se tako ništa ne može postići i da se građanima ne može manipulirati", kazao je.

U drugom krugu Čuljak očekuje da će Grabar Kitarović dodatno pojasniti svoj program i stavove, nasuprot programu i stavovima Ive Josipovića.

"Uvjeren sam da je Hrvatska zrela da, nakon prvog predsjednika, ima i prvu predsjednicu", rekao je.

Relativno mirnu atmosferu u stožeru Kolinde Grabar Kitarović u zagrebačkom Hypo centru "ugrijala" je konferencija za novinare na kojoj je DIP objavio prve neslužbene rezultate predsjedničkih izbora, koji su dočekani ovacijama više stotina okupljenih simpatizera: "Pobjeda, pobjeda".

Uz razvijene hrvatske zastave, zastave HDZ-a i zastave s geslom Kolinde Grabar Kitarović, atmosferu su dodatno podizali tamburaši, a svi prisutni cijelu su se večer mogli okrijepiti na otvorenom šanku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙