FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI - Kajin: Jospovićeva kampanja vođena pogrešno

PULA, 29. prosinca 2014.(Hina) - Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin ocijenio je kako prvi krug predsjedničkih izbora pokazuje da u Hrvatskoj i Istri ima mnogo nezadovoljnih, o obespravljenima, pokradenima i ugroženima da se i ne govori, a da je način vođenja Josipovićeve kampanje bio pogrešan.

Kajin je to ocijenio nogometnim riječnikom - "čuvanjem rezultata dok su se drugi tek razigravali i napadali". On od Ive Josipovića očekuje da - kada govori o korupciji - govori o konkretnim imenima i prezimenima.

"Kao što je ova Vlada bila golem teret Ivi Josipoviću, još mu je veći teret bila ekipa oko IDS-a u Istri. Istarski demokrati neovisno o tome stoje iza Josipovića i nadamo se da će u drugome krugu u Istri dobiti i 80 posto glasova", rekao je Kajin, dodajući kako Josipović u drugome krugu - ako u Istri ne dobije takav postotak - "teško da može pobijediti".

Za njega to ne bi bio veliki gubitak, ali u ovoj konstelaciji ponuđenih kandidata za Hrvatsku bi to bila golema šteta, ocijenio je Kajin, dodajući kako ne može tvrditi da će Hrvatska od 12. siječnja biti bolja, ali, kako je rekao, "siguran je da s Josipovićem neće biti gora".

Po njegovoj ocjeni, golema je šteta što na listi stranaka koje su poduprle Josipovićevu kandidaturu nema Istarskih demokrata i SDSS-a Milorada Pupovca. Dodao je da je Josipović očito talac IDS-ove politike.

"Ne može predlagati ustavne promjene, da optuženici ne budu na listama, a onda mu takvi otvaraju skupove u Istri", poručio je Damir Kajin.

Po njegovim riječima, ako se neki prostor u Hrvatskoj prepoznaje po neradu institucija, to je sigurno Istra jer je "taj nerad doveo do toga da je Istarska županija danas prostor straha, medijskih nesloboda, droge i kriminala".

Komentirajući veliki postotak glasova koji je dobio predsjednički kandidat Ivan Sinčić, Kajin je istaknuo da su to zapravo "protestni glasovi iz svih političkih stranaka i opcija".

"Ono što je sigurno jest činjenica da će Josipoviću biti iznimno teško u drugom krugu. Bitka će se voditi između silne motivacije koja je danas na strani HDZ-a i jakih poruka", zaključio je Damir Kajin.

(Hina) xdspo yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙