FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu u Egiptu 12 mrtvih, Muslimansko bratstvo teroristička organizacija

KAIRO, 24. prosinca 2013. (Reuters) - Dvanaest osoba je poginulo, a 134 su ranjene u utorak u eksploziji automobila bombe u policijskoj postaji u egipatskom gradu Mansuri, jednom od najsmrtonosnijih napada otkako je vojska u srpnju svrgnula islamističkog predsjednika Mohameda Mursija.

Glasnogovornik vlade Sherief Shawki optužio je za napad Mursijevu stranku Muslimansko bratstvo, a premijer Kazem el-Beblawi službeno ju je proglasio terorističkom oraganizacijom.

No, i Muslimansko bratstvo se priključilo osudama napada u Mansuri u delti Nila. "Ovo smatramo činom izravnog napada na jedinstvo egipatskog naroda i tražimo istragu kako bi se počinitelji tog zločina priveli pravdi", stoji u priopćenju londonskog ureda te organizacije.

Vlada koju podupire vojska obećala je još žešću borbu protiv terorizma rekavši da napad izveden neposredno nakon ponoći u gradu sjeverno od Kaira neće omesti plan političke tranzicije čiji je idući korak referendum u siječnu o novome ustavu.

Najnoviji napad upozorio je na širenje pobune prema gusto naseljenoj delti Nila sa Sinaja, gdje je od Mursijeva pada ubijeno više od 200 pripadnika snaga sigurnosti.

"Suočeni smo s neprijateljem koji nema religiju ili naciju", rekao je ministar unutarnjih poslova Mohamed Ibrahim koji je posjetio mjesto napada.

Predsjedništvo države opisalo ga je kao teroristički napad. "Ovakve operacije samo jačaju vladinu predanost da iskorjeni terorizam iz svijh dijelova zemlje", stoji u priopćenju koje su prenijeli državni mediji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙