FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proračun Osječko-baranjske županije 358,2 milijuna kuna

OSIJEK, 18. prosinca 2013.(Hina) - Osječko-baranjska Županijska skupština prihvatila je danas većinom glasova županijski proračun za 2014. godinu od 358,2 milijuna kuna, što je 1,88 posto više u odnosu prema ovogodišnjem proračunu.

Predstavljajući proračun, pročelnica Upravnog odjela za financije Snježana Raguž rekla je kako su iduće godine planirana dva zaduženja - pet milijuna kuna za udio u sufinanciranju projekata iz europskih fondova te 10 milijuna kuna za projekte energetske učinkovitosti.

Vijećnici vladajućega HDSSB-a ocijenili su kako prijedlog proračuna govori o stabilnosti županije, ne samo ove godine, nego u kontinuitetu, te su istaknuli kako ove godine županija nije imala deficit, a prihodi su joj stabilni.

Vijećnici oporbenoga HNS-a prigovorili su da se previše novca troši za funkcioniranje same županije, njezinih institucija i upravnih tijela, gdje se predviđa povećanje rashoda za pola milijuna kuna, te misle da upravo u tom dijelu treba tražiti prostor za uštedu ili preraspodjelu proračunskog novca.

Klub vijećnika SDP-a ocijenio je kako proračun nije socijalno osjetljiv i pokazuje da županija nema viziju razvoja te da ga zato ne može poduprijeti.

Župan Vladimir Šišljagić (HDSSB) rekao je kako je proračun, s obzirom na opću krizu i recesiju, neusporedivo bolji od državnog proračuna jer nema deficita, a županija je zadržala financijsku stabilnost i nije zaustavila nijedan projekt ni investiciju.

Dodao je kako je županija nisko zadužena, na razini od dva do tri posto, a kredite uredno vraća, pa županijski proračun smatra dobrim s obzirom na "cjelokupnu situaciju u kojoj se nalazimo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙