FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proračun Zagrebačke županije i dalje raste

ZAGREB, 12. prosinca 2013. (Hina) - Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je proračun za 2014. godinu koji iznosi 310 milijuna i 878 tisuća kuna i veći je u odnosu na ovu godinu za 1,7 posto, priopćeno je danas iz Ureda župana Zagrebačke županije.

"Proračunom osiguravamo kontinuitet kapitalne izgradnje u školstvu, ulaganje u poduzetničke zone, čime i dalje stvaramo povoljnu klimu za domaća i strana ulaganja, različite potpore malim i srednjim poduzetnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Stvaramo i uvjete za nastavak dva ključna projekta - regionalnog vodoopskrbnog sustava istočnog dijela županije i centra za gospodarenje otpadom", kazao je, kako se navodi u priopćenju, župan Stjepan Kožić.

Istaknuo je kako se u 2014., kao i prethodnih godina, ne planira rashodovati više od onoga što se uprihodi.

"Županija će i u idućoj godini osigurati i pet milijuna kuna vlastitih sredstava za financiranje energenata osnovnih i srednjih škola, s obzirom na smanjena decentralizirana sredstva resornog ministarstva, kao i četiri milijuna kuna vlastitih sredstava za funkcioniranje hitne medicine", rekao je napominjući da se Ministarstvo zdravlja "i dalje se oglušuje" na upozorenja da su stanovnici Zagrebačke županije dovedeni u neravnopravan položaj u mreži hitne medicine.

Do kraja studenog Županija je prihodovala 90,77 posto planiranih sredstava, a svi pokazatelji ukazuju da će realizacija proračuna za 2013. biti najuspješnija do sada, kazao je. "Najbolja realizacija od 2001. bila je u 2008. pa možemo zaključiti da gospodarstvo u Zagrebačkoj županiji funkcionira ipak bolje nego u ostalim dijelovima Hrvatske", zaključio je župan.

Podsjetio je i da se dvije najveće investicije u Hrvatskoj - izgradnja novog Plivinog pogona u Savskom Marofu te izgradnje centra Ikea u Rugvici realiziraju u Zagrebačkoj županiji, a nedavno su započeli radovi i na gradnji novog logističkog centra Kauflanda u Jastrebarskom, investicije vrijedne 75 milijuna eura.

Županijski centar za gospodarenje otpadom ipak će biti smješten na lokaciji Tarno u Ivanić-Gradu, a zamjenik župana Damir Tomljenović je rekao da je županija dobila "zeleno svjetlo" od Ministarstva zaštite okoliša za sklapanje sporazuma o ulaganju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u pripremne radove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙