FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Klub zastupnika HSS-a i HSLS-a podržat će proračun

ZAGREB, 18. prosinca 2013. (Hina) - Klub zastupnika HSS-a i HSLS-a na sutrašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine podržat će proračun Grada Zagreba za 2014. godinu jer su osvojeni svi amandmani koje je taj klub tražio, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Kluba zastupnika HSS-a i HSLS-a Nenad Matić.

Matić je istaknuo da su u proračunu za 34 milijuna kuna povećana sredstva za male komunalne akcije, za turizam milijun kuna, za dva milijuna kuna su povećane potpore za poljoprivredu te za 38 milijuna kuna za male poduzetnike i obrtnike.

"Poljoprivredni proračun je sa 68 milijuna kuna u 2013. godini povećan na 75 milijuna kuna što je jedan od najvećih postotnih povećanja za rad jednog ureda", naglasio je Matić.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Alen Ostojić rekao je da je prijedlog proračuna usuglašen između želja i potreba Grada Zagreba. Rekao je da toj stranci važan ravnomjeran razvoj svih gradskih četvrti, pri čemu je povećanje sredstava za mjesnu samoupravu dobar put za decentralizaciju vlasti u Gradu Zagrebu.

Kazao je i kako je HSLS predložio da se u proračunu izdvoje sredstva za cjeloživotno obrazovanje odraslih i potrebne prekvalifikacije građana, jer je u Gradu Zagrebu trenutno 47.000 nezaposlenih.

HSLS je, dodao je, amandmanom predložio i da se Rockefellerova bolnica prenamijeni u hospicij s oko četrdeset jedinica. Ostojić je rekao da se ta stranka zalaže i da se u Stenjevcu krene sa izgradnjom kompleksa klizališta i bazena te izgradnju autokampa na Jarunu.

Navodeći kako će podržati gradski proračun Ivan Obad je kao predsjednik zagrebačke Obrtničke komore upozorio na teško stanje obrtništva u Gradu Zagrebu i zagrebačkoj županiji. "Ministarstvo poduzetništva i obrta ništa nije napravilo za obrtnike Grada Zagreba", smatra Obad. Upozorio je da 21 komora i 115 udruženja koja neće moći funkcionirati sa ovakvim komorskim doprinosom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙