FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: mora se mijenjati ozračje pesimizma

OSIJEK, 9. prosinca 2013. (Hina) - Predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić rekla je večeras u Osijeku kako se mora promijeniti ozračje pesimizma, te ustvrdila da će ova Vlada vratiti optimizam među hrvatske građane.

Moramo početi ozbiljno mijenjati ozračje koje je sada pesimistično, malodušno, svi postajemo umorni od toga, rekla je Pusić na večerašnjoj izbornoj Skupštini HNS-a Osječko-baranjske županije. Važnim je ocijenila stvaranje ozračja optimizma, istaknuvši kako ima pozitivnih primjera, prije svega vezano za energetsku sigurnost, koja znači da nas nitko ne može ucjenjivati. Ova Vlada, rekla je Pusić, zajedničkim će radom i naporima postići da se optimizam vrati među hrvatske građane.

Posebno je naglasila važnost ulaska Hrvatske u Europsku uniju, istaknuvši kako mnogi možda nisu ni svjesni koliko je to bio važan korak za Hrvatsku. Rekla je kako je nedavno boravila u Ukrajini i vidjela ogromnu želju Ukrajinaca da se i oni priklone EU, istaknuvši kako su svjesni što znači Europska unija.

Na izbornoj Skupštini nazočan je bio i potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. On je istaknuo kako je Slavonija i Baranja perspektivna za buduća ulaganja, te da je cilj stvoriti najbolje uvjete i otkloniti administrativne prepreke za zaintresirane ulagače.

Za predsjednika HNS-a Osječko-baranjske županije ponovno je izabran Sjepan Ćuraj, koji je bio i jedini kandidat. Ćuraj je rekao je kako HNS ima ambiciozne planove te da je u posljednje vrijeme članstvo povećano za 20 posto. U Osječko-baranjskoj županiji HNS ima 3100 članova, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙