FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko-baranjski HNS: na referendumu glasovati "protiv"

OSIJEK , 30. studenog 2013. (Hina) - HNS Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, organizirali su danas niz promotivnih akcija na kojima dijele letke te pozivaju građane da na sutrašnjem referendumu o ustavnoj definiciji braka kao zajednice žene i muškarca glasuju "Protiv".

Jedna od akcija održana je na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, gdje je Stjepan Ćuraj, predsjednik županijskog HNS-a rekao kako je pitanje referenduma civilizacijsko pitanje.

Na pitanje "Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica muškarca i žene" pozivamo građane da zaokruše "Protiv". Hrvatska narodna stranka je protiv svake diskriminacije, za tolerantno društvo, te za pravo svakoga da voli i bude voljen, kazao je Ćuraj.

Predsjednik osječkog HNS-a i osječki dogradonačelnik Vladimir Ham, rekao je da svatko na neki način pripada određenoj manjini. Dodao je kako se HNS zalaže da svaka osoba ima pravo izbora identiteta, stila života i političkih stavova.

Ako zaokružite "protiv" nećete na taj način iznevjeriti svoja stajališta na koje svaki pojedinac ima pravo, zakljućio je je Ham.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙