FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 10. studenog 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskoga autokluba (HAK) i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, posebice na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Golubinjak i čvora Ravna Gora. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače u HAK-u upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocesti A1 kroz tunel Grič vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi. Kroz tunel Brezik u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom. Do 20. prosinca zbog radova na državnoj cesti D30 Zagreb-Velika Gorica, u smjeru Velike Gorice od 7 do 9 sati te od 16 do 7 sati vozi se suženim kolnikom, a od 9 do 16 sati samo jednim prometnim trakom. Na Jadranskoj magistrali (D8) vozi se naizmjence između Novog Vinodolskog i Senja, Živogošća i Ploča te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (D8) na vijaduktu Duboka Ljuta. Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska i katamaranska Rijeka-Rab-Novalja (neće isploviti niti 10. studenog u 9 sati iz Novalje). Ostali trajekti i katamarani plove redovito. Zbog rekonstrukcije trajektnog pristaništa u luci Prizna, od 18. studenog trajektni promet prema Pagu odvijat će se preko linije Stinica - Stara Novalja, dok će sadašnja linija Žigljen - Prizna biti u prekidu. Plovidbeni red odnosno vremena polaska trajekta bit će pravodobno objavljeni na službenim stranicama Jadrolinije.

ZAGREB - Promjenljivo i pretežno oblačno. Mjestimice još kiša ujutro na istoku i jugu, a nova jača i obilnija kiša zahvatit će sjeverni Jadran već prijepodne, a zapadne i gorske krajeve te Dalmaciju poslijepodne i navečer. Vjetar uglavnom slab, a u gorju umjeren do jak jugozapadni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Krajem dana na sjeverozapadu zapuhat će umjeren i jak sjeverni vjetar, a na sjevernom Jadranu vrlo jaka i olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 16, a na Jadranu između 17 i 21 stupnja Celzijusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙