FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 29. listopada 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

PARIZ/ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivan Dodig uspješno je prošao prvu prepreku na ATP Masters 1000 turniru u Parizu. Dodig je u 1. kolu nadigrao Francuza Edouarda Roger-Vasselina s 7-6 (6), 6-4 nakon sat i 37 minuta igre. Bio je to prvi dvoboj Dodiga i Roger-Vasselina, 48. tenisača svijeta, u kojem je hrvatski tenisač loše započeo meč, ali ga je zahvaljujući dobitku prvog seta u "tie-breaku" ipak uspješno okončao. Dodig je u ovom dvoboju forsirao servis, imao je 20 as-servisa, ali i čak 9 dvostrukih pogrešaka, te 24 winnera više od Francuza.U 2. kolu Dodig ide na 13. tenisača svijeta Španjolca Nicolasa Almagra, s kojim je dosad igrao samo jednom i izgubio ove godine na zemlji Barcelone.

ZAGREB - Na zagrebačkom groblju Mirogoj danas su se obitelj, prijatelji, kolege novinari i brojni sportski djelatnici oprostili od dugogodišnjeg sportskog novinara Mladena Ivaniševića koji je nakon duge i teške bolesti umro 25. listopada u Zagrebu u 76. godini. Mladen Ivanišević počeo je pisati 1962. godine u Sportskim novostima. Bio je vrhunski novinar i vrstan autor osobita stila, a pisao je lagano i nevjerojatno brzo. Njegovi tekstovi bili su duhoviti, pitki i zanimljivi.Na početku karijere vodio je košarkašku rubriku i pratio odbojku te zimske sportove. Bio je erudit i imao široke interese pa je od 1967. do 1976. novinarsku karijeru gradio u tada vrlo čitanoj "Areni", u kojoj je bio reporter, urednik i zamjenik glavnog urednika. Ivanišević je pokrenuo iznimno vrijednu akciju "Turističku patrola", a od 1976. do 1978. radio je i u VUS-u, u kojem je bio reporter i urednik.U kolovozu 1991. Mladen Ivanišević je kao vanjski suradnik počeo raditi sa skupinom mladih novinara na praćenju međunarodnog sporta u Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji. Njegovi učenici danas su oslonci sportske redakcije za čije je utemeljenje, uz tadašnjega glavnog urednika Mirka Bolfeka, uvelike zaslužan i Mladen Ivanišević.Hrvatski zbor sportskih novinara dodijelio je 1999. godine Mladenu Ivaniševiću Nagradu za životno djelo.

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) ugostio je danas međunarodni seminar Hrvatske Lutrije i francuskog instituta za međunarodne i strateške odnose IRIS na temu borbe protiv namještanja utakmica i nezakonitog klađenja. Seminar kojem je Hrvatska 23. zemlja domaćin, organiziran je uz podršku Europske komisije i krovne organizacije The European Lotteries. Pim Verschuuren, stručnjak IRIS-a i Christian Kalb, savjetnik IRIS-a iz tvrtke CK Consulting predstavljanjem rezultata istraživanja koje je provedeno na svjetskoj razini dokazali su da namještanje utakmica i nezakonito klađenje nije samo mit, već goruće pitanje koje ugrožava integritet sporta. Svoja saznanja i iskustva podijelili su s predstavnicima Hrvatske lutrije, nacionalnih sportskih saveza, HOO-a, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva financija te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Najveću promjenu na tržištu klađenja izazvao je internet. Omogućio je kladionicama registriranje u poreznim oazama, kladiti se može na sve, a velike isplate privukle su kriminal. Upravo je sport zbog čestog manjka transparentnosti, financijskih problema klubova, neisplata plaća sportašima te mlade dobi sportaša izložen opasnostima od namještanja utakmica. Na globalnoj razini u namještanju utakmica prednjači nogomet, zatim slijede baseball, košarka, cricket, boks, rukomet te tenis. Svjetsko tržište klađenja vrijedi prema procjenama između 200 i 600 milijardi eura, a najveći dio toga otpada na Indiju, Aziju i Južnu Koreju. Verschuuren i Kalb istaknuli su kako je nemoguće ignorirati da je organizirani kriminal usko povezan s namještanjem utakmica i nezakonitim klađenjem, a privlači ga činjenica da je sportsko klađenje pogodno za pranje novca. Posebno su ukazali na opasnost kojoj su izloženi sportaši, od profinjenih metoda u kojima im se kriminalci približavaju kao dobrotvori i nude svoju pomoć i usluge kako bi ih kasnije natjerali na namještanje utakmica do otvorenih prijetnji i fizičkog nasilja. Društvene mreže postale su također omiljeno sredstvo za vršenje pritiska na sportaše.

DUBAI - Nogometaši Argentine, Urugvaja, Nigerije i Obale Bjelokosti osigurali su četvrtfinale Svjetskog prvenstva igrača do 17 godina koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nigerija je u osmini finala pobijedila Iran s 4-1, Argentina je bila bolja od Tunisa s 3-1, Obala Bjelokosti je slavila protiv Maroka s 2-1, dok je Urugvaj nadigrao Slovačku s 4-2. U ponedjeljak su četvrtfinale osigurali Brazil, branitelj naslova Meksiko, Honduras, te Švedska, kao jedina europska reprezentacija. U četvrtfinalu će igrati Honduras - Švedska, Urugvaj - Nigerija, Obala Bjelokosti - Argentina, te Brazil - Meksiko.

ARGENTINA - TUNIS 3-1

NIGERIJA - IRAN 4-1

OBALA BJELOKOSTI - MAROKO 2-1

URUGVAJ - SLOVAČKA 4-2

Ponedjeljak:

BRAZIL - RUSIJA 3-1

HONDURAS - UZBEKISTAN 1-0

MEKSIKO - ITALIJA 2-0

ŠVEDSKA - JAPAN 2-1

MADRID - Nova velika zvijezda Atletico Madrida Diego Costa odabrao je Španjolsku, a ne Brazil, navode španjolski mediji pozivajući se na pismo koje je napadač rođen u Brazilu uputio Brazilskome nogometnom savezu. U pismu se navodi da Costa namjerava igrati za španjolsku reprezentaciju, naravno, ukoliko ga izbornik Vicente del Bosque pozove. Costa (25) ima i brazilsku i španjolsku putovnicu, a profesionalnu karijeru započeo je 2006. u portugalskoj Bragi, odakle je 2007. otišao u Atletico. Nakon niza posudbi mnogobrojnim španjolskim klubovima, Costa je ove sezone prvi strijelac Atletica s 11 pogodaka u 10 susreta Primere. Inače, za Brazil je odigrao dva pripremna susreta u ožujku s Italijom i Rusijom, no od danas će biti na raspolaganju svjetskom prvaku Španjolskoj, te možda i debitirati u prijateljskom dvoboju s Južnom Afrikom 19. studenoga u Johannesburgu.

PARIZ - Najbolja teniačica svijeta Amerikanka Serena Williams je na prvom mjestu po zaradi među tenisačicama sa više od 12 milijuna dolara turnirskih nagrada.Serena Williams je samo sa zaradom od turnira prikupila 12,385,572 milijuna dolara, gotovo dva puta više do drugoplasirane Bjeloruskinje Victorie Azarenke.Na trećem mjestu po zaradi je Kineskinja Li Na koja je zahvaljujući turnirskim nagradama prikupila nešto više od četiri milijuna dolara. Prva tenisačica s manje od milijun dolara zarade je Ruskinja Svetlana Kuznjecova na 23. mjestu.

Serena Williams ima za sobom najuspješniju sezonu u karijeri od 1995. kada se počela baviti profesionalnim tenisom i do sada je zaradila više od 54 milijuna dolara.

OXFORD - Predsjednik FIFA-e Joseph Blatter je, sudjelujući u Oxfordu na tradicionalnoj raspravi sa studentima, izjavio da je prema njegovom mišljenju Argentinac Lionel Messi bolji nogometaš od Cristiana Ronalda. Na pitanje studenata tko je bolji nogometaš, Blatter je odgovorio da je, prema njegovom mišljenju bolji Argentinac Lionel Messi, ali Cristiano Ronaldo, dodao je šaleći se, troši više novca na frizera.

"Leo je dobar dečko. Svaki otac i majka bi rado imali doma. Dobar je čovjek, vrlo brz. Igra nogomet kao što neki plešu. Cristiano Ronaldo je na terenu kao zapovjednik", odgovorio je Blatter, odlumivši pritom vojnički korak.

"Jedan koristi više novca na frizere od drugoga. Teško je reći tko je bolji. Čeka nas dodjela Zlatne lopte pa ćemo vidjeti. Meni je bolji Messi", zaključio je Blatter.

ZAGREB - Ulaznice za utakmicu dodatnih kvalifikacija za SP 2014. između Islanda i Hrvatske koja se 15. studenog igra u Reykjaviku su rasprodane za tri sata, pišu u utorak islandski mediji. Mnogi navijači islandske reprezentacije bili su razoračani kad su se jutros probudili i saznali da su ulaznice za sraz između Islanda i Hrvastke na stadionu Laugardalsvöllur puštene u prodaju tijekom noći i da ih više nema, piše Iceland Review Online.

Ulaznice za ovu utakmicu puštene su u prodaju u 4,00 sata ujutro i bile su rasprodane do 7,30 sati ujutro, piše mbl.is. Ljudi su pretpostavljali da će ulaznice biti puštene u prodaju danas nešto kasnije. Stadion Laugardalsvöllur ima kapacitet od 15.000 mjesta.

Uzvrat se igra četiri dan kasnije u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙