FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 3. listopada 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

RIJEKA - U susretu 2. kola I skupine Europske lige Rijeka je na stadionu Kantrida pred 10.000 gledatelja odigrala 1-1 protiv Real Betisa osvojivši prvi bod u skupini.Rijeka je povela u 10. minuti golom Leona Benka, no Španjolci su četiri minute kasnije izjednačili, a strijelac je bio Cedric.U drugom susretu iz ove skupine Lyon i Vitoria Guimaraes su na Gerlandu također odigrali 1-1. Gosti su poveli golom Maazoua (39), a izjednačio je Gonalons (53).Na ljestvici vodi Vitorija sa četiri boda, Betis i Lyon imaju po dva, a Rijeka jedan bod. U idućem kolu Rijeka gostuje kod Lyona 24. listopada, dok će Real Betis ugostiti Vitoriju Guimaraes.

REZULTATI:

RIJEKA - Real Betis 1-1 (Benko 10 / Cedric 14)

Lyon - Vitoria Guimaraes 1-1 (Gonalons 53 / Maazou 39)

SOFIJA - Nekoliko sati prije početka utakmice Ludogorec - Dinamo u 2. kolu B skupine Europske lige, bugarska policija je u središtu Sofije privela dvadesetak navijača zagrebačkog kluba.Prema pisanju bugarskih portala, policija je privela skupinu Bad Blue Boysa jer su navodno kupili ulaznice za tribinu koja je rezervirana za domaće navijače. Dvojica navijača završila su u pritvoru zbog krađe. Bugarski mediji navode kako je u Sofiju doputovalo 45 kombija i nekoliko autobusa s navijačima Dinama. Bugarski mediji su Bad Blue Boyse opisali kao 'najopasniju navijačku skupinu na Balkanu' dodavši kako su BBB u sukobu s upravom Dinama.

BRUXELLES - Belgijski izbornik Marc Wilmots ipak je pozvao i ozlijeđenog napadača Christiana Bentekea za završne kvalifikacijske dvoboje SP 2014 protiv Hrvatske i Walesa. Napadač Aston Ville Benteke ozlijedio se 21. rujna, a prve prognoze predviđale su najmanje mjesec dana izbivanja s terena, no liječnička delegacija Belgijskog nogometnog saveza putovala je u Birmingham i spoznala da se crnoputi nogometaš oporavlja daleko brže od očekivanoga. Wilmots je pozvao skoro najjači sastava u koji se vraćaju Vincent Kompany i Thomas Vermaelen, koji su propustili prošlomjesečni dvoboj protiv Škotske, a igrat će i Eden Hazard i Kevin Mirallas, unatoč lakšim ozljedama. Belgija vodi u skupini A s 22 boda, a izravni plasman na SP, prvi nakon 12 godina, osigurat će ukoliko ne izgube u Zagrebu. Ako Hrvatska i pobijedi na Maksimiru, Belgijance u posljednjoj utakmici kod kuće s Walesom bilo kakva pobjeda vodi u Brazil.

ZAGREB - Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić ulazi kao osma u finale Svjetskog prvenstva za ženski olimpijski samac Laser Radial u kineskom gradu Rizhaou. Šest negativnih bodova dijeli Tinu Mihelić od drugog mjesta uoči trodnevnog finala Svjetskog prvenstva, pa je i dalje u konkurenciji za odličja, iako je treći dan natjecanja u Kini za Tinu bio dosta težak. Nije išlo glatko, u današnja dva plova bila je 11. i sedma.

"Malo sam previše riskirala danas, odvajala se od protivnica, pa me to stajalo dosta bodova. Htijela sam malo previše, trebalo je jedriti malo konzervativnije, ali dobro je. I dalje sam u vrhu, sve je vrlo tijesno, svaki plov može donijeti veliku razliku", kazala je Mihelić.

U prvom plovu Tina je odlično startala, vrlo brzo nakon starta bila je prva među kormilarkama koje su izabrale desnu stranu, međutim nije pokrila na vrijeme lijevu stranu regatnog polja, vjetar je okrenuo i naša kormilarka je tu dosta izgubila i morala se izvlačiti. U drugom plovu je na startu izgubila dvoboj s nizozemskom jedriličarkom, tako da je opet imala težak posao nadoknađivanja, ali je još jednom uspjela napraviti mali podvig i stići do cilja kao sedma.Vodi Amerikanka Paige Railey, ispred Novozelanđanke Sare Winther i Šveđanke Josefin Ollsen.

SPLIT - Organizacija ljetnjih Olimpijskih igara, kao najvećeg sportskog događaja u svijetu, sve se više pomjera ka Aziji zbog ekonomske moći, a sve je manji broj europskih gradova koji su sposobni organizirati Olimpijske igre jer Europa nema dovoljnu gospodarsku snagu, izjavio je danas predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša.Mateša je danas, u povodu početka nove akademske godine na Visokoj školi za sportski menadžment Aspira u Splitu, jedinoj takvoj školi u Hrvatskoj, održao predavanje na temu "Utjecaj Olimpijskih igara na gospodarstvo“.

Potkrijepljujući trend ekonomskog rasta azijskog područja u koje se sve više seli organizacija velikih sportskih natjecanja, Mateša je iznio podatak da su Olimpijske igre 2008. u Pekingu koštale 40 milijardi dolara, dok su u Olimpijske igre u Londonu 2012. Godine Britanci investirali više od 10 milijardi funti, a za Olimpijske igre u 2004. u Ateni Grci su potrošili oko 10 milijardi dolara.

"Samo od turističkog razgledavanja Olimpijskog stadiona u Pekingu Kinezi godišnje zarade 10 milijuna dolara“, istaknuo je Mateša.

Za prošlogodišnje Olimpijske igre u Londonu Mateša je rekao da su „dobro profilirane“, a za Olimpijske igre u Ateni 2004. godine kazao je kako nisu bile dobro osmišljene jer su izgrađeni mnogi sportski objekti koji su nakon Igara postali neupotrebljivi, te proizvode financijske gubitke.

"Nakon Olimpijskih igara u Ateni za Grčku je došao tužan trenutak jer su izgrađeni mnogi objekti koji se ne koriste a za čije održavanje se svake godine mora izdvojiti izdvojiti 400 milijuna dolara. Čak 98 posto investicija za izgradnju objekata za prošlogodišnje Olimpijske igre u Londonu Britanci su usmjerili u kompanije čije je sjedište u Velikoj Britaniji, a to znači da su, glede Olimpijade, izravno investirali u vlastito gospodarstvo“, rekao je Mateša. Mateša je nakraju kazao kako Hrvatska nije u mogućnosti samostalno organizirati velika sportska natjecanja, ali može sudjelovati u organizaciji takvih događaja zajedno s drugim državama.

"U doglednoj budućnosti mogli bi organizirati veća sportska natjecanja samo za mlađe uzraste", zaključio je čelni čovjek HOO-a.

PARIZ - Francuski vozač Sebastien Ogier osvojio je svoj prvi naslov svjetskog reli prvaka nakon što je prvoga dana Francuskog relija njegov jedini suparnik Thierry Neuville nije pobijedio na specijalnom brzincu. Ogier (29) ima 83 boda više od Belgijanca, a Neuvilleu su trebale ukupne pobjede na sva tri preostala relija i bodovi za pobjedu na posebnom specijalnom ispitu u Strasbourgu. Neuville je za jednu stotinku sekunde pobijedio trećeplasiranoga Ogiera, ali je ispit dobio Španjolac Dani Sordo, te je odluka o svjetskom prvaku poznata već danas. Ogier je osvojio šest od deset ovosezonskih relija, a višestruki uzastopni svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb ove je sezone odlučio voziti tek nekoliko utrka.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko podupro je danas u razgovoru s predstavnicima Hrvatskog svjetskog kongresa ideju da Sabor bude jedan od pokrovitelja Hrvatskih svjetskih igara koje će se u srpnju 2014. godine održati u Zagrebu.Predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Mijo Marić upoznao je Leku s pripremama trećih Hrvatskih svjetskih igara (Crolimpijade), čije će organiziranje pomoći i Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska matica iseljenika, a pokrovitelj će biti i predsjednik Republike Hrvatske. Marić je istaknuo kako je cilj Igara povezati mlade hrvatske iseljenike i Hrvate u domovini kroz sportska natjecanja zamišljena po uzoru na olimpijske igre. Očekuje se sudjelovanje oko 800 sportaša hrvatskog podrijetla iz cijeloga svijeta, koji su uglavnom državljani zemalja u kojima žive, kao i sportaša iz Hrvatske i BiH.Na prvim Hrvatskim svjetskim igrama 2006. godine u Zadru sudjelovalo je više od 700 sportaša iz 25 država s pet kontinenata, a na drugima održanima 2010. godine, također u Zadru, natjecalo se 750 mladih iz 24 zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙