FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel opovrgava Eko stožer Marišćina: gradilište kod OŠ Vežica je ograđeno, zdravlje učenika nije ugroženo

RIJEKA , 23. listopada 2013. (Hina) - Gradilište do riječke OŠ Vežica je ograđeno, neovlaštene osobe, uključujući djecu, ne mogu mu pristupiti, zdravlje djece nije ugroženo radovima, a prošlog tjedna obavljen je inspekcijski nadzor gradilišta, kojim nisu utvrđene nepravilnosti u radu s otpadom koji sadrži azbest i ostalo, istaknuo je danas gradonačelnik Vojko Obersnel opovrgavajući priopćenje Udruge Krizni eko stožer Marišćina da se radovi na sportskoj dvorani Oš.Vežica obavljaju bez potrebnih zaštitnih mjera.

„Salonitne ploče s krova još se ne skidaju jer ta faza radova još nije ni počela“, stoji u pisanom demantiju riječkog gradonačelnika, koji naglašava da se „radovi ne provode zbog zdravstvenih razloga (azbestoze i dr.), kako to navodi Udruga“, nego da se provode „zbog dotrajalosti dvorane i potrebe za uređenjem iste.“

Ističe da je prošlog tjedna na gradilištu obavljen inspekcijski nadzor Inspekcije zaštite okoliša, da je predmet nadzora bilo postupanje s otpadom koji sadrži azbest i ostalo te da nikakve nepravilnosti u radu s takvim otpadom nisu utvrđene.

„Budući da sigurnost djece i nastavnika škole pokraj koje se izvode radovi na dvorani predstavljaju prioritet, s punom odgovornošću možemo potvrditi da demontiranje salonitnih ploča, neće ugroziti zdravlje učenika“, navodi Obersnel.

U nastavku stoji da postavljene salonitne ploče predstavljaju čvrsto vezani azbestni otpad te da će se, s obzirom na to, one demontirati postupcima odstranjivanja bez uništavanja materijala, uz poduzimanje svih ostalih propisanih mjera te da će se prijevoz salonitnih ploča odvijati sukladno propisima, što je predviđeno troškovnikom radova.

Prijevoz i zbrinjavanje ploča na odlagalište otpada izvodit će Metis d.d., koji će ploče odložiti u posebno pripremljene kazete na odlagalište Čojluk pokraj Udbine. To je odlagalište komunalnog društva Hidrokom d.o.o. Udbina, koje ima sklopljen ugovor sa Ministarstvom zaštite okoliša i Fondom za zaštitu okoliša, pojasnio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Krizni eko stožer Marišćina izrazio je jučer priopćenjem, kojeg je prenijela i Hina, zabrinutost za zdravlje učenika i osoblja riječke O.Š. Vežica te radnika, upozoravajući da se radovi na uređenju tamošnje sportske dvorane, koji uključuju i uklanjanje azbesta, obavljaju bez potrebnih zaštitnih mjera. Eko stožer je zbog toga zatražio hitan inspekcijski nador gradilišta,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙