FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija "Kupujmo hrvatsko" u Čakovcu

ČAKOVEC, 14. rujna 2013. (Hina) - Na središnjem čakovečkom Trgu Republike i ove je godine Hrvatska gospodarska komora organizirala akciju "Kupujmo hrvatsko", koju provodi već šesnaestu godinu zaredom u gradovima širom Hrvatske.

Čakovečkom akcijom ujedno je i završeno ovogodišnje izdanje te nacionalne akcije koja je započela sredinom travnja u Zagrebu te je u međuvremenu posjetila svih 20 hrvatskih županijskih središta.

Kako je za Hinu rekla tajnica Županijske komore HGK Dijana Krnjak, u Čakovcu se danas predstavilo 30 izlagača iz Međimurske županije i 90 njih iz ostalih dijelova Hrvatske.

Podsjetila je kako je akcija "Kupujmo hrvatsko" započela 1997. godine, te kazala da je cilj prepoznavanja, označavanja i izdvajanja kvalitetnog hrvatskog proizvoda sasvim sigurno ispunjen.

Istaknula je kako je čak 96 posto građana čulo za akciju, a 92 posto ih podupire kupovinu hrvatskih proizvoda. Na jednak način akciju su prepoznali i poduprli naši vrijedni proizvođači koji se svake godine u sve većem broju odazivaju i sudjeluju u njoj, rekla je Krnjak. Dodala je kako su hrvatski građani zahvaljujući ovoj akciji postali svjesni hrvatskih proizvoda i što kupnja takvih proizvoda donosi - očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

Akciji je četvrti put zaredom pridružen i projekt "Vrijedne ruke", a zajednički ga provode Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. U sklopu akcije "Vrijedne ruke" Komora nastoji promovirati i sve one tvrtke, obrte, zadruge, udruge, OPG-e te pojedince koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙