FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski dan prve pomoći u subotu, 14. rujna

ZAGREB, 10. rujna 2013. (Hina) - Svjetski dan prve pomoći koji će se obilježiti u subotu, 14. rujna, na temu "Prva pomoć i sigurnost na cestama", bit će ponovo prigoda da se ukaže na važnost pružanja prve pomoći kao prvog i najvažnijeg koraka u spašavanju ljudskih života, priopćio je danas Hrvatski Crveni križ.

Svjetski dan prve pomoći obilježit će Nacionalna društva Crvenog križa diljem svijeta, potaknuta inicijativom Medunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC). Društva Hrvatskog Crvenog križa diljem Hrvatske obilježit će Svjetski dan prigodnim događajima za građane u cilju obnove znanja prve pomoći.

Budući da prometne nesreće predstavljaju veliki svjetski javnozdravstveni problem s dalekosežnim socijalnim i ekonomskim posljedicama, Medunarodna federacija odabrala je "Prvu pomoć i sigurnost na cestama" za temu ovogodišnjeg Svjetskog dana i preporučila nacionalnim društvima Crvenog križa da taj dan posvete promicanju odgovornog ponašanja u prometu i poticanju građana na učenje vještina prve pomoći.

Hrvatski Crveni križ ističe kako bi se mnoge smrti i ozljede mogle spriječiti kad bi ljudi znali osnovne postupke prve pomoći jer brza reakcija i primjena pravilnih postupaka na licu mjesta za vrijeme čekanja dolaska hitnih službi može značajno smanjiti broj smrtnih slučajeva i ozljeda, kao i dugoročne posljedice.

U povodu ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći, Hrvatski Crveni križ tiskao je slikovnicu iz edicije Pomozi medi Jurici - "Na putu do škole" namijenjene "prvašićima" i poslao je svim osnovnim školama na području Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙