FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 9. listopada 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

ZAGREB/WASHINGTON - Ucjena ne može postati način upravljanja, rekao je u utorak predsjednik Barack Obama republikancima i pozvao Kongres da odmah prekine proračunsku blokadu i ukloni prijetnju duboke recesije američkog gospodarstva te da poveća granicu zaduživanja. Završite ovu blokadu odmah, ima dovoljno republikanaca i demokrata u američkom parlamentu da donesu zakon koji će ponovno omogućiti rad vladinih služba, rekao je Obama na konferenciji za novinare održanoj u Bijeloj kući osmog dana proračunske blokade nastale 1. listopada zbog neizglasavanja proračuna. Konzervativni Republikanci u Predstavničkom domu, gdje imaju većinu, protive se financiranju vlade u sadašnjoj fiskalnoj godini početoj 1. listopada dok ne dobiju ustupke od Obame koji bi odgodili ili uskratili financiranje zakona o zdravstvu, popularno zvanog Obamacare koji je stupio na snagu također 1. listopada.

WASHINGTON - Predsjednik Zastupničkog doma američkog Kongresa republikanac John Boehner ocijenio je "neodrživim" odbijanje predsjednika Baracka Obame da pregovara s republikancima o smanjenu proračunskog deficita u zamjenu za podizanje granice zaduživanja i financiranje vlade u sadašnjoj fiskalnoj godini, koja je počela 1. listopada. "Prije ili kasnije, o tome će se morati pregovarati. Ne možemo podizati granicu zaduživanja, a da ne rješavamo uzroke koji nas dovode do toga da se sve više zadužujemo i ostajemo bez sredstava", rekao je novinarima republikanac Boehner. Time je odgovorio na Obaminu poruku republikancima da "ucjena ne može postati način upravljanja".

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama je obećao u utorak da će Sjedinjene Države i dalje pozivati na odgovornost ekstremiste, nakon dva napada u Somaliji i Libiji prošlog vikenda, ali je odbio komentirati zakonitost operacije u Tripoliju. "Oslabili smo središnju jezgru al-Kaide koja je prije svega djelovala između Afganistana i Pakistana. Ali sada postoje regionalne skupine, neke jasno povezane s al-Kaidom ili tom ideologijom i druge autonomnije", primijetio je Obama na konferenciji za novinare u Bijeloj kući.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙