FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 5. listopada 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

WASHINGTON - Sjedinjene Američke Države odgodile su zbog blokade rada državnih institucija pregovore o slobodnoj trgovini s Europskom unijom, objavila je u petak američka administracija. Američki trgovinski predstavnik Michael Froman nazvao je europskog povjerenika za trgovinu Karela De Guchta i obavijestio ga da američki dužnosnici ne mogu idućeg tjedna doputovati u Bruxelles na pregovore jer su spriječeni blokadom rada američkih državnih institucija, priopćio je Fromanov ured.

NEW YORK - Američka tvrtka za proizdovnju vojne opreme Lockheed Martin, veliki dobavljač Pentagona, objavila je u petak da će od ponedjeljka poslati 3.000 zaposlenih na neplaćeni dopust nakon djelomične paralize američkih vladinih službi. On također upozorava da bi taj broj mogao biti veći ako se produlji situacija nastala neslaganjem republikanaca i demokrata o saveznom proračunu.

WASHINGTON - Bijela kuća pozvala je u petak Kongres da prihvati zakon koji bi omogućio retroaktivnu isplatu plaća saveznim državnim službenicinma koji su ostali bez primanja zbog blokade rada državnih institucija. "Zakon sam po sebi neće, međutim, ukloniti ozbiljne posljedice nedonošenja proračuna", priopćila je Bijela kuća pozivajući Kogres da usvoji tu mjeru koja je prošla proceduru u Senatu. Zastupnički dom mogao bi taj zakon usvojiti najranije u subotu, što bi zajamčilo isplatu plaća za oko milijun državnih službenika koji nisu primili plaću jer Kongres nije donio proračun.

KAIRO - Četiri su osobe ubijene u petak u Kairu u sukobima pobornika svrgnutog islamističkog predsjednika Mohameda Morsija i njegovih protivnika sa snagama sigurnosti, doznaje se od bolničkih izvora. Jedan dužnosnik hitnih službi je rekao da je 40 ljudi ranjeno u nasilju koje je buknulo tijekom islamističkih prosvjeda nakon tjedne molitve u Kairu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙