FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 24. rujna 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

NEW YORK - Internetski div Google predstavio je u ponedjeljak u New Yorku novi portal koji nudi ustave cijelog svijeta u cilju pomoći, posebice zemljama u političkoj tranziciji. "Željeli smo okupiti i organizirati on line ustave, učiniti ih pristupačnim na univerzalni način i korisnim vladama koje se nađu u ustavnom postupku", objasnio je Jared Cohen, direktor Google Ideas, predstavljajući stranicu www.constitueproject.org u New Yorku, gdje se ovog tjedna održava opća skupština UN-a.

NEW YORK - Američki državni tajnik John Kerry susrest će se u četvrtak s iranskim kolegom Muhamedom Džavadom Zarifom u New Yorku, objavila je u ponedjeljak Bijela kuća, ne isključujući susret predsjednika Baracka Obame i njegova iranskoga kolege Hasana Rohanija. Kerry "će se susresti s kolegama iz P5+1", pet zemalja stalnih članica Vijeća sigurnosti (Rusija, Kina, SAD, V. Britanija i Francuska) plus Njemačka, "kao i s iranskim ministrom vanjskih poslova", izjavio je pomoćnik američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes koji je, upitan o susretu Obame i Rohanija, ponovio da ništa nije predviđeno ali je kazao da "taj tip kontakata" nije isključen.

NEW HAVEN - Predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak je, čestitajući njemačkoj kancelarki Angeli Merkel na izbornoj pobjedi, izjavio kako njezinu primjedbu o Hrvatskoj shvaća kao dobronamjernu napomenu. Josipović je tijekom boravka u Sjedinjenim Državama na sveučilištu Yale nakon održanog predavanja komentirao izjavu njemačke kancelarke koja je rekla da Hrvatska mora ispunjavati svoje obveze. "Čestitam gospođi Merkel pobjedu na izborima, ona je kroz cijeli svoj mandat bila prijatelj Hrvatske i ja njezinu primjedbu o potrebi ispunjavanja uvjeta shvaćam kao dobronamjernu napomenu nekoga tko nam je prijatelj", rekao je Josipović.

NAIROBI - Kenijske snage sada kontroliraju trgovački centar Westgate u Nairobiju koji je u subotu bila napala islamistička skupina povezana sa somalskim pobunjenicima Al-Shebab, priopćilo je u noći na utorak kenijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

"Kontroliramo Westgate", poručilo je ministarstvo na svom računu na Twitteru. Kenijska vlada je nešto ranije bila izvijestila da su svi taoci najvjerojatnije evakuirani. U napadu su, po podatcima Crvenoga križa, poginule barem 62 osobe, isto toliko se vode kao nestale a dvjestotinjak je ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙