FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 6. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

LARVIK - Rukometašice Podravke Vegete u 1. su kolu skupine D Lige prvakinja izgubile na gostovanju kod aktualnih europskih doprvakinja, norveškog Larvika s visokih 18-34 (7-17). Najefikasnija u sastavu Podravke bila je Vesna Milanović-Litre s pet golova, dok je Linn-Kristin Riegelhuth postigla 12 pogodaka za Larvik. U 2. kolu Podravka Vegeta će 12. listopada ugostiti španjolski sastav Bera Bera iz San Sebastiana.

KOMIŽA - Hrvatske boćarice osvojile su ukupno četiri medalje na Europskom prvenstvu u Komiži na otoku Visu. Tea Čančarević osvojila je srebro u disciplini pojedinačno-klasično izgubivši u finalu od Slovenke Tadeje Sodec sa 2-13, u igri parova Tea Čančarević i Elona Ćori osvojile su broncu izgubivši u polufinalu od francuskog para Millet-Langefay sa 1-11, dok je Iva Vlahek osvojila je brončane medalje u brzinskom i preciznom izbijanju. Najuspješnija zemllja europskog prvenstva je Francuska sa četiri zlatne i jednom brončanom medaljom. Slijede Slovenija (jedno zlato i jedna bronca), Italija (tri srebra), Hrvatska (jedno srebro i tri bronce), Srbija (jedno srebro), Turska (četiri bronce) i Crna Gora (jedna bronca).

ZAGREB - Rezultati susreta 2. kola regionalne vaterpolske Jadranske lige:

Primorje EB - Mladost 17-8

Primorac - Šibenik 13-6

Budva - Jug CO 7-8

Jadran (HN) - POŠK 11-5

Mornar BS - Jadran (ST) 15-10

Medveščak - Branik 16-6

Jug CO, Mornar BS, Jadran (HN) i Primorje EB imaju po maksimalnih šest bodova nakon prva dva kola.

MOSKVA - Ukrajinski boksač Vladimir Kličko obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO svladavši u Moskvi na bodove jednoglasnom odlukom sudaca izazivača Rusa Aleksandra Povjetkina. Iako se ovaj dvoboj najavljivao kao "meč stoljeća", Kličko je bio dominantan od samog početka, poslavši Rusa na pod već u drugoj rundi, a potom čak triput u sedmoj rundi. Ukrajinac je dokraja pred 14.000 gledatelja u Olimpijskoj Areni rutinirano priveo meč kraju, a da nije bio ozbiljnije ugrožen od Povjetkina. Vladimir Kličko (37) sada u profesionalnoj karijeri ima 61 pobjedu i tri poraza, a tri godine mlađem Povjetkinu ovo je prvi poraz u 27 borbi.

BARCELONA - Nogometaši Barcelone u 8. su kolu španjolskog prvenstva ostvarili i osmu pobjedu, na svom Camp Nou svladali su Valladolid sa 4-1 (1-1). Gosti su poveli golom Guerre (10), ali Sanchez (14) je vrlo brzo poravnao, da bi u drugom poluvremenu Barcelona s tri gola stigla do sigurne pobjede. Strijelci su bili Xavi (52), Sanchez (64) i Neymar (70). Vodeća Barcelona sada ima 24 boda, tri više i utakmicu više od drugog Atletica iz Madrida koji će u nedjelju ugostiti Celtu iz Viga, te pet od trećeg Reala iz Madrida koji je jedva sa 3-2 (0-0) ranije u subotu slavio na gostovanju kod Levantea golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. U odličnoj i dramatičnoj utakmici domaćin je bio na pragu senzacije jer je u 90. minuti vodio s 2-1, a potom je Morata izjednačio, a Cristiano Ronaldo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Luke Modrića donio Realu pobjedu. Levante je dvaput vodio pogocima Babe (57) i Nabila El Zhara (86), a prvi zgoditak za "Kraljevski klub" dao je Sergio Ramos u 61. minuti. Modrić je odigrao cijelu utakmicu za goste.

MILANO - Nogometaši Rome i nakon 7. kola talijanskog prvenstva zadržali su stopostotni učinak, u subotu su na San Siru kao gosti svladali Inter sa 3-0 (3-0). Dvostruki strijelac za Romu bio je 37-godišnji kapetan Francesco Totti (18, 40-11m), a konačnih 3-0 postavio je Alessandro Florenzi (43). Tin Jedvaj ostao je na klupi Rome, dok je Mateo Kovačić igrao za Inter od 57. minute. U drugom subotnjem dvoboju Atalanta je kao gost sa 1-0 (1-0) svladala Chievo golom Moraleza (16). Marko Livaja ostao je na klupi Atalante, a Manuel Pamić na klupi Chieva.

PARIZ - Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić branio je svih 90 minuta za Monaco koji je u susretu 9. kola francuskog prvenstva teško sa 2-1 (1-0) na svom terenu svladao Saint-Etienne. Strijelci za Monaco bili su Ferreira-Carrasco (15) i Ocampos (87), dok je pogodak za goste postigao Hamouma (49). Ovom pobjedom Monaco se izdvojio na vrhu ljestvice sa 21 bodom, tri više od drugog Paris SG-a, te četiri od trećeg Marsellea, a upravo će Marseille i Paris SG u nedjelju igrati međusobno na Velodromeu.

AMSTERDAM - Mladi hrvatski nogometni reprezentativac, 18-godišnji Stipe Perica bio je strijelac pobjedničkog pogotka za NAC iz Brede koji je u 9. kolu nizozemskog prvenstva svladao Heracles iz Almela sa 2-1 (0-0). Perica, koji je ovoga ljeta stigao u NAC na posudbu iz Chelseaja, ušao je u igru u 66. minuti i postigao je pogodak za 2-1 u 84. Ovo mu je drugi gol u nizozemskom prvenstvu. NAC je ovom pobjedom stigao na deveto mjesto sa 12 bodova. Na vrhu je Twente sa 18 bodova, tri više od PSV-a iz Eindhovena, Heerenveena i PEC Zwollea.

ZURICH - Hrvatski nogometaš Tomisla Puljić bio je strijelac za Luzern u 11. kolu švicarskog prvenstva u 2-0 81-0) pobjedi svoje momčadi na gostovanju kod Zuricha. Puljić je postigao pogodak u 81. minuti za konačnih 2-0, te je igrao svih 90 minuta. Ovom pobjedom Zurich je stigao na treće mjesto na ljestvici sa 18 bodova, koliko ima i drugi Grasshoppers, ali s dvije utakmice više. Na vrhu je Basel sa 19 bodova uz utakmicu manje.

SPLIT - Šveđanin Jens Andersson više nije sportski direktor Hajduka, a za svoj odlazak iz Splita naveo je obiteljske razloge, objavio je Hajduk na svojoj službenoj internetskoj stranici (hajduk.hr).

"U Hajduku mi je bilo prelijepo, ali obitelj je obitelj. Ostavljam mlad ali potentan tim, siguran sam da je Hajduk na pravom putu", rekao je Andersson na izvanrednoj konferenciji za novinare nakon utakmice protiv Splita (0-0).

PEKING - Srpski tenisač Novak Đoković pobjednik je velikog ATP turnira u Peking, on je u finalu svladao Španjolca Rafaela Nadala sa 6-3, 6-4. Đokoviću je ovo četvrti naslov u Pekingu, najbolji je bio i 2009., 2010., te 2012. godine. No, usprkos ovom trijumfu Đoković će na novoj ATP ljestvici u ponedejljak prvo mjesto prepustiti upravo Nadalu.

TOKIO - Argentinac Juan Martin Del Potro pobjednik je ATP turnira tenisača u Tokiju, on je u finalu svladao Kanađanina Moliša Raonića sa 7-6 (5), 7-5. Del Potru je ovo 16. naslov u karijeri, treći ove godine, a u finalu je zaustavio niz od osam uzastopnih pobjeda Raonića koji je prije finala Tokija prošloga tjedna osvojio Bangkok.

YEONGAM - Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) pobjendik je utrke za Veliku nagradu Južne Koreje svjetskog prvenstva vozača formule 1 vožene na stazi u Yeongamu. Vettel je četvrtom uzastopnom pobjedom stigao nadomak osvajanja četvrtog uzastopnog naslova svjetskog prvaka, pet utrka prije kraja sezone ima 77 bodova više od Španjolca Fernanda Alonsa (Ferrari), koji je u Koreji zauzeo šesto mjesto, te 105 od trećeg Finca Kimija Raikkonena (Lotus-Renault), koji je u Koreji bio drugi. Treće mjesto na utrci u Yeongamu zauzeo je Francuz Romain Grosjean (Lotus-Renault).

STRASBOURG - najbolji relijaš svih vremena, deveterostruki uzastopni svjetski prvak (2004/12), Francuz Sebastien Loeb nije uspio završiti svoju posljednju utrku u karijeri, ovogodišnji Francuski reli koji se vozi u njegovoj rodnoj regiji u Alzasu. U prvom nedjeljnom brzinskom ispitu Loeb je izletio s ceste, te se njegov automobil okrenuo na krov u jarku. Loeb i njegov suvozač Daniel Elena izašli su iz ove nezgode bez ozlijeda.

PARIZ - U glavnom gradu Francuske završen je posljednji Grand Prix turnir FIDE zajedničkom pobjedom Talijana Fabiana Caruane i Izraelca Borisa Gelfanda. Uz Caruanu na Turnir kandidata plasirao se još Azerbejdžanac Šahrijar Mameđarov. Konačan poredak turnira u Parizu: Caruana i Gelfand po 7 bodova, Nakamura i Bacrot po 6,5, Griščuk i Dominguez Perez po 5,5, Ivančuk, Ponomarjov, Tomaševski i Wang po 5, Fressinet 4,5 i Giri 3,5 boda.

BUDVA - Poslije jednog dana odmora 23. Europsko prvenstvo mladih šahista i šahistkinja što se igra u šest dobnih skupina – do 8, 10, 12, 14, 16 i do 18 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji – nastavljeno je u Budvi odigravanjem susreta 6. kola. Hrvatski predstavnici postigli su 8 pobjeda i 3 remija uz 9 poraza, ali je naš najveći adut Jadranko Plenča pretrpio prvi poraz. Izgubio je od Ukrajinca Jevgenija Štambuliaka i pao na diobu 16. mjesta sa 4 boda. U prvi plan izbio je naš najmlađi predstavnik Erik Hajpek, koji se drugom uzastopnom pobjedom u skupini do 8 godina probio na diobu 5. mjesta. Veliki skok na tablici napravila je i Katarina Bogdanović, koja je u skupini do 12 godina postigla treču uzastopnu pobjedu. Od dvadesetero hrvatskih predstavnika poslije 6. kola sedmero ih ima više od 50 posto osvojenih bodova. To su Erik Hajpek (do 8) sa 4,5 boda, Katarina Bogdanović (do 12) i Jadranko Plenča (do 14) po 4, te Sven Tica (do 14), Petar Bošnjak (do 16), Matija Ostović i Tajana Turk (do 18).

DUBLIN - Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić izabran je danas na 10. sjednici Opće skupštine Europskog paraolimpijskog odbora u Dublinu za dopredsjednika te organizacije.

"Ovo je za mene izuzetna čast i odgovornost, te nadasve potvrda prepoznatljivosti rada Hrvatskog paraolimpijskog odbora u Europi. U svom radu kao drugog čelnika EPC-a zalagat ću se za sve one vrijednosti koje mi dugo promoviramo u našoj Domovini", izjavio je je za Hinu Ratko Kovačić.

Stotinjak zastupnika Opće Skupštine iz 40 zemalja raspravljali su u glavnom gradu Republike Irske o politici razvoja, suradnji, ravnopravnosti spolova i nastavku poticanja sudjelovanja mladih s invaliditetom u sportskim natjecanjima. Na Općoj skupštini raspravljalo se o financijskom poslovanju te proračunu za 2014. godinu kao i tjeku priprema organizacije 11. zimskih paraolimpijskih igara u ruskom Sočiju i za 15. ljetne paraolimpijske igre u brazilskom Rio de Janeiru.

NEW YORK - Rezultati subotnjih utakmica američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL):

San Jose - Phoenix 4-1

Vancouver - Edmonton 6-2

Chicago - Tampa Bay 2-3 (kazneni udarci)

St. Louis - Florida 7-0

Dallas - Washington 2-1

Minnesota - Anaheim 3-4 (produžetak)

Boston - Detroit 4-1

Toronto - Ottawa 5-4 (kazneni udarci)

Montreal - Philadelphia 4-1

NY Islanders - Columbus 2-3 (kazneni udarci)

Pittsburgh - Buffalo 4-1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙