FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet vojnika NATO-a poginuli u Afganistanu

KABUL, 6. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Četiri vojnika pripadnika snaga koje predvodi NATO u Afganistanu ubili su pobunjenici tijekom operacija u nedjelju, dok je petoga, također na jugu zemlje, ubio stražar tijekom vikenda.

Pobunjenici talibani sve više jačaju na jugu paralelno s ukidanjem baza u okviru plana povlačenja većine stranih vojnih snaga do kraja 2014.

"Četvoricu...su ubile neprijateljske snage tijekom operacija", priopćilo je združeno zapovjedništvo.

Nacionalnost poginulih nije objavljena.

Također u južnom Afganistanu stražar pod ugovorom ubio je vojnika u subotu u odovojenom incidentu. Glasnogovornik snaga koje predvodi NATO rekao je da se istražuje nacionalnost stražara.

Takozvani "napadi iznutra" na strane vojnike od strane njihovih afganistanskih saveznika ojačali su prošle godine potaknuvši koalicijske snage da pojačaju mjere sigurnosti i smanje međusobne odnose između stranih i afganistanskih vojnika.

To je smanjilo broj incidenata ali i pridonijelo daljnjem smanjivanju povjerenja između stranih vojnika i njihovih afganistanskih saveznika.

Ako se pokaže da je subotnji ubojica bio afganistanski stražar bit će to deveti napad iznutra ove godine u kojima je ukupno ubijeno 14 stranih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙