FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Summit NATO-a u Velikoj Britaniji 2014. posvećen Afganistanu

LONDON, 27. rujna 2013. (Hina/AFP) - Susret na vrhu predsjednika država i vlada zemalja članica NATO-a održat će se u Velikoj Britaniji 2014., u godini kada se završava borbena misija saveza u Afganistanu, rekao je u petak britanski premijer David Cameron.

O vremenu i o mjestu održavanja summita obavijestit ćemo "pravodobno", dodaje Downing Street.

"Sretan sam što je Velika Britanija domaćin NATO-ova summita 2014., prvi put otkako je (bivša premijerka) Margaret Thatcher ugostila čelnike NATO-a 1990. u povijesnom trenutku završetka Hladnog rata", rekao je Cameron u priopćenju.

"Bit će to prigoda da čelnici priznaju doprinos i žrtve koje su naši vojnici podnijeli u trenutku kada se ISAF-ova (NATO-ove snage u Afganistanu) misija bliži kraju", dodao je.

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen je kazao da će summit biti "prigoda da se obilježi završetak ISAF-ove misije koncem iduće godine, otvarajući ipak novo poglavlje u NATO-ovu sudjelovanju u Afganistanu".

Zadnji summit NATO-a, kojega su članice 28 europskih i sjevernoameričkih zemalja, održao se u SAD-u, u Chicagu, u svibnju 2012.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙