FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 3. listopada

ZAGREB, 3. listopada 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 3. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

TUHELJSKE TOPLICE - Konferencija o održivom financiranju i ulaganjima u energetici - Croenergy 2013., u organizaciji Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, imat će za središnju temu financiranje energetskih projekata putem inovativnih oblika osiguranja potrebnih sredstva. Konferenciju će otvoriti predsjednik Republike Ivo Josipović (9 sati, Hotel Well).

DUBROVNIK - Obilježavanje 10. obljetnice UNESCO-ove konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i Mreži međugradske suradnje u očuvanju nematerijalne baštine (14 sati, Hotel Rixos). Nazočnima će se obratiti predsjednik Republike Ivo Josipović. Tema obilježavanja 10. obljetnice je "Mladi u očuvanju nematerijalne kulturne baštine".

DUBROVNIK - Croatia Forum, tradicionalna međunarodna konferencija koja se održavala pod nazivom Croatia Sumit, raspravljat će o europskoj energetskoj sigurnosti, sve važnijoj u javnom i političkom životu Europe i svijeta. Dvodnevni skup otvara prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova RH Vesna Pusić kao domaćin, a očekuje se i govor predsjednika Republike Ive Josipovića. Najavljeni su među panelistima hrvatski ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak te šefovi diplomacije Švedske, Latvije, BiH, Crne Gore, predstavnici SAD i Rusije, Europske komisije i NATO-a i predstavnici MVP-a brojnih drugih europskih zemalja.

ZAGREB - Nastavak 9. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6). U nastavku zasjedanja zastupnici će u prvom čitanju razmotriti prijedlog novog zakona o gradnji, koji bi trebao pojednostaviti i pojeftiniti pribavljanje dokumentacije za gradnju. Također Sabor treba razmotriti i prijedlog zakona o građevinskoj inspekciji.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH na kojoj će Vlada raspravljati o konačnom prijedlogu zakona o strateškim investicijskom projektima Republike Hrvatske kojim želi olakšati pokretanje investicijskog ciklusa. Prema konačnom prijedlogu u odlučivanje o davanju statusa strateške investicije, kroz sudjelovanje u radu povjerenstva za odabir strateških projekata, uključili bi se i predstavnici jedinica lokalne uprave, odnosno župani i gradonačelnici na čijem se području investicije trebaju realizirati. Na dnevnom redu su i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju kojim se žele isključili pokušaji zloupotrebe medicinske dokumentacije u postupku utvrđivanja prava na osnovi invalidnosti. Pred ministrima će biti i izmjene i dopune Zakona o kaznenom postupku, kao i Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti kojima se stjecanje prava na novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti omogućava i osobama koje obavljaju samostalnu djelatnost, pod uvjetom da je do prestanka obavljanja te djelatnosti došlo zbog opravdanih razloga (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB/LUČKO - Ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić uručit će potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću 43 automatska vanjska defibrilatora (AVD) koji su, u sklopu programa Ministarstva zdravlja “Pokreni srce – spasi život“, dodijeljeni Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) prilikom preuzimanja novog helikoptera Eurocoptera u Zrakoplovnoj bazi Lučko. Jedan AVD uređaj tom će prilikom odmah postati dio opreme novog MUP-ovog helikoptera. Uređaj AVD koristi se za pružanje prve pomoći u slučajevima iznenadne srčane smrti. (16 sati u Zrakoplovnoj bazi Lučko, Ježdovečka 17 a u U 16,45 sati predviđene su izjave za medije dvojice ministara).

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), a na dnevnom redu je Zaštita prava radnika pred sudom – problemi i moguća rješenja, smjernice ekonomske i fiskalne politike 2014.-2016. te aktualna ekonomska politika kao i Nacrt prijedloga zakona o potpori za očuvanje radnih mjesta. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, nakon koje su predviđene izjave za medije. (14 sati, u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta sastanak u povodu otvaranja Javne rasprave o Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske kao strateškom dokumentu od nacionalnog interesa koji definira ključne ciljeve razvoja sustava obrazovanja i znanosti (13 sati, Donje Svetice 38). Sastanku će, uz ministra Željka Jovanovića, nazočiti i bivši ministri znanosti, obrazovanja i sporta kojima će dio stručnjaka koji su sudjelovali u izradbi Strategije prezentirati njezine temeljne ciljeve. Predviđeno vrijeme završetka sastanka je u 14 sati nakon čega su izjave za medije.

ZAGREB - U sklopu predavanja u čast prvog guvernera hrvatske središnje banke i prvog hrvatskog veleposlanika u Irskoj Ante Čičin-Šaina, guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić održat će predavanje "Bankarstvo u Europi: što se dogodilo?", a uzvratno izlaganje održat će predstavnik Irsko-hrvatske poslovne udruge Kieran Corrigan. (14 sati, HNB, Trg hrvatskih velika 3).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog sindikata znanost i visokog obrazovanja o "Smjernicama državnog proračuna" o čemu će govoriti čelnici sindikata, Vilim Ribić i Matija Kroflin (11,30 sati, Velika dvorana Hrvatskog šumarskog društva, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Svečanim otvorenjem započinje 11. međunarodna izložba inovacija - ARCA, na kojoj će se predstaviti više od 200 inovacija iz Hrvatske, Irana, Rusije, Poljske, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Makedonije, BiH i Srbije. (11 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4).

RIJEKA - Susret 2. kola I skupine Europske lige Rijeka - Real Betis (19 sati, stadion Kantrida).

SOFIJA - Susret 2. kola B skupine Europske lige Ludogorec - Dinamo (21 sati).

ZAGREB - Otvaranje 34. Zagrebačkih književnih razgovora na temu "Položaja književnika u suvremenoj Europi" u prostorijama Društva hrvatskih književnika (20 sati, Trg bana Jelačića 7).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙