FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ZET-u od sutra jeftiniji prijevoz tramvajem, busom i uspinjačom

ZAGREB, 30. rujna 2013. (Hina) - Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas najavio sniženje cijena voznih karata u zagrebačkom gradskom javnom prijevozu, iz ZET-a su detaljnije izvijestili o novim cijenama prijevoza u tramvaju, autobusu i uspinjači koje će vrijediti od sutra, 1. listopada.

Pojedinačna vozna karta od sutra će koštati 10 kuna bez obzira je li kupljena u vozilu ili ne, a dosad je za takvu kartu trebalo izdvojiti 15 kuna (za kupnju kod vozača) odnosno 12 kuna (za kupnju izvan vozila), priopćili su iz ZET-a te naveli kako će pojedinačna vozna karta i nadalje vrijediti 90 minuta u jednom smjeru.

Smanjena je i cijena jednodnevne karte s 40 na 30 kuna, trodnevne sa 100 na 70 kuna, sedmodnevne s 200 na 150 kuna, pa i karte za 15 dana koja će umjesto 300 od sutra koštati 200 kuna.

Povoljnije su karte za noćni promet pa će umjesto 25 kuna za kartu kupljenu u vozilu, odnosno 20 izvan vozila, putnik platiti 15 kuna vozi li se noću.

Vožnja uspinjačom također je pojeftinila - redovna vožnja bit će četiri umjesto pet kuna, a hitna vožnja 20 kuna, umjesto 40 kuna.

Iz ZET-a napominju da se korekcije cijena odnose isključivo na prometno područje Grada Zagreba, dok u drugim zonama cijene ostaju nepromijenjene.

Primjerice, za vožnju na području Velike Gorice ili Zaprešića putnik će i dalje plaćati 12 kuna izvan vozila i 15 u vozilu kroz lokalno područje, odnosno 10 kuna elektroničkom kartom, a za vožnju kroz Zagreb još 10 kuna.

ZET je danas objavio novosti i u prijevozu kućnih ljubimaca.

Putnik u tramvaju ili autobusu tako smije prevoziti samo jednog kućnog ljubimca s tim da životinje do 30 centimetara visine moraju biti u transportnoj kutiji, a druge na uzici i s brnjicom. Za sve je obavezna potvrda o cijepljenju protiv bjesnoće.

Ta je odluka prihvaćena na sjednici zagrebačke Gradske skupštine 26. rujna i stupa na snagu osam dana od objave u Službenom glasniku Grada Zagreb, dakle, od 10. listopada, navodi ZET.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙