FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Medvedgradu održani "Srednjovjekovni dani na Medvednici"

ZAGREB, 28. rujna 2013. (Hina) - "Srednjovjekovni dani na Medvednici", kojima se oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka, održani su danas na Medvedgradu a posjetilo ih je više od dvije tisuće djece i odraslih.

Posjetitelji tog festivala, za koje je bio organiziran besplatan prijevoz, uživali su u raznolikom programu od viteških turnira do srednjovjekovnog sajma, glazbe i plesa, radionica streličarstva i predstava za djeca, ali i u hrani na kuharskoj radionici jer je tema ovogodišnjeg festivala bila "hrana u srednjem vijeku". Poznati kuhar Zlatko Puntijar je s 15-oricom dobitnika nagradne igre spremio tri jela - "jelena u črnoj juhi", "piletinu u umaku od korijena peršina" i "jabuke u šlafroku".

Prigodom festivala bila je otvorena i izložba koja je posjetitelje upoznala s poviješću grada, njegovim početkom kao i novim životom Medvedgrada u 21. stoljeću.

"Srednjovjekovni dani na Medvednici" počeli su dolaskom "kralja i kraljice" koji su otvorili festival, a zatim su posjetitelji imali priliku uživati u viteškom turniru te predstavama i plesovima, a završili su posebnim viteškim programom s vatrom.

Ravnateljica Javne ustanove "Park prirode Medvednica" Snježana Malić-Limari izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjim festivalom koji se održao tradicionalno po osmi put, a treći put na Medvedgradu i kojega je ove godine došlo vidjeti više od 2000 posjetitelja. "Ugođaj je bio lijep, usprkos ili baš zbog tmurnog vremena koji baš paše srednjem vijeku", rekla je Malić-Limari.

"Srednjovjekovni dani na Medvednici" trebali su se održati i sutra ali je organizator - Javna ustanova "Park prirode Medvednica" zbog najavljene kiše otkazala nedjeljni program festivala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙