Posjetitelji tog festivala, za koje je bio organiziran besplatan prijevoz, uživali su u raznolikom programu od viteških turnira do srednjovjekovnog sajma, glazbe i plesa, radionica streličarstva i predstava za djeca, ali i u hrani na kuharskoj radionici jer je tema ovogodišnjeg festivala bila "hrana u srednjem vijeku". Poznati kuhar Zlatko Puntijar je s 15-oricom dobitnika nagradne igre spremio tri jela - "jelena u črnoj juhi", "piletinu u umaku od korijena peršina" i "jabuke u šlafroku".
Prigodom festivala bila je otvorena i izložba koja je posjetitelje upoznala s poviješću grada, njegovim početkom kao i novim životom Medvedgrada u 21. stoljeću.
"Srednjovjekovni dani na Medvednici" počeli su dolaskom "kralja i kraljice" koji su otvorili festival, a zatim su posjetitelji imali priliku uživati u viteškom turniru te predstavama i plesovima, a završili su posebnim viteškim programom s vatrom.
Ravnateljica Javne ustanove "Park prirode Medvednica" Snježana Malić-Limari izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjim festivalom koji se održao tradicionalno po osmi put, a treći put na Medvedgradu i kojega je ove godine došlo vidjeti više od 2000 posjetitelja. "Ugođaj je bio lijep, usprkos ili baš zbog tmurnog vremena koji baš paše srednjem vijeku", rekla je Malić-Limari.
"Srednjovjekovni dani na Medvednici" trebali su se održati i sutra ali je organizator - Javna ustanova "Park prirode Medvednica" zbog najavljene kiše otkazala nedjeljni program festivala.