FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 15. rujna

ZAGREB, 15. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 15. rujna:

PULA - Predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović nazočit će u Puli svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM). Predviđeno je obraćanje predsjednika (10,30 sati, gat "Rijeka"). Prije toga Josipović će položiti vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Pula (10 sati).

OSIJEK - Izaslanstvo Republike Indonezije u pratnji ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka posjetit će Grad Osijek. S predstavnicima Grada i Osječko-baranjske županije razgovarat će o gospodarskim potencijalima i ulaganjima u grad i županiju s posebnim naglaskom na ulaganja u Zračnu luku Osijek. Izjave za novinare bit će u 11,30 sati u Velikoj vijećnici Grada Osijeka. (Kuhačeva 9).

ZAGREB - Drugi postupak mirenja u kolektivnom radnom sporu između Vlade i strukovnih sindikata liječnika i medicinskih sestara, koji za iduću srijedu najavljuju veliki štrajk u bolnicama. Drugi postupak mirenja održat će se na inicijativu sindikata koji su zahtjev za pokretanjem ponovnog mirenja poslali Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV), nakon čega je Vlada dala suglasnost da miritelj bude Viktor Gotovac, stručnjak za radno i socijalno pravo (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Proslava Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja u parku Maksimir, na kojoj će biti ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović (10,45 sati, ispred Paviljona jeke, park Maksimir).

ZAGREB - Hina će objaviti tekst pod naslovom "Hr.wikipedija pod povećalom zbog pristupa hrvatskoj povijesti" u kojem niz sugovornika, među kojima su ministar Željko Jovanović, povjesničari i bivši suradnici wikipedije, iznosi stajalište o tom slučaju. "Niz tvrdnji na hrvatskoj wikipediji, poput one da je antifašizam genetski poremećaj i da ustaški pokret nije bio svjesno rasistički i totalitaran, izazvale su kritike stručnih krugova, nakon čega je ministar obrazovanja Željko Jovanović pozvao učenike da prepoznaju falsificirane povijesne činjenice i obrate posebnu pažnju na relevantnost izvora na hr.wikipediji. Javnost se za slučaj wikipedije zainteresirala nakon što je jedan od njezinih bivših suradnika otvorio facebook stranicu "Zaustavimo sramotnu hr. wikipediju", upozoravajući da je "wikipedija na hrvatskom nacionalistički ostrašćen projekt, posebno po pitanju političkih, povijesnih pa i svjetonazorskih tema."

ZAGREB - Hina će objaviti tekst pod naslovom "Uništava li vuk hrvatski lovni turizam i stočarstvo?". "Hrvatska ima jedan od navećih potencijala lovnog turizma u Europi, no zbog lošeg načina gospodarenja vukom teško stradava ne samo lovni turizam južne Hrvatske već i stočarstvo ionako siromašnih brdskih sela, tvrdi struka, stočari i lovci. Nitko se od njih ne zalaže za istrebljenje vuka već samo traže bolje gospodarenje njime, a glavnim krivcem takve, kako kažu, prekomjerne zaštite vuka, drže Ministarstvo zaštite okoliša i prirode."

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne - Tomislav Rubić

popodne/ navečer - Srebrenka Parlov

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙