FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lino Frutolino u potpunosti zdravstveno ispravan proizvod

ZAGREB, 27. rujna 2013. (Hina) - Podravka je danas izvijestili kako je nakon obavljenih analiza utvrđeno da je Lino Frutolino u potpunosti zdravstveno ispravan proizvod te se može vratiti na police trgovina.

I iz Ministarstva zdravlja te iz Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" danas su priopćili kako je laboratorijska analiza žitno mliječne kašice Lino Frutolino, proizvođača Podravke, pokazala da taj proizvod ne sadrži povećanu količinu okratoksina A te da je zdravstveno ispravan i može se slobodno nalaziti na tržištu.

Nakon obavljanja analiza na reprezentativnom uzorku od strane Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, proizvoda Lino Frutolino 200 grama, serije 22052013, kontrolnog broja 0909, Uprava za sanitarnu inspekciju utvrdila je potpunu zdravstvenu ispravnost tog Podravkinog proizvoda, navode iz koprivničke kompanije.

Time je, ističu iz Podravke, obustavljen postupak te izdano rješenje Uprave za sanitarnu inspekciju o povratku proizvoda na police trgovina.

Podravka je 18. rujna izvijestila da privremeno povlači proizvod Lino Frutolino od 200 grama, roka upotrebe do 22. svibnja 2014. godine, radi mjera predostrožnosti i dodatnih analiza tog proizvoda dječje hrane.

Iz Podravke podsjećaju da su to učinili sukladno svojoj politici sustava sigurnosti hrane i kvalitete, na preporuku Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja, iako je njihov laboratorij za kontrolu kvalitete tvrdio i dokazao kako je proizvod zdravstveno ispravan prema hrvatskom i europskom Zakonu o hrani i kao takav stavljen na tržište, što je paralelno potvrdila i nezavisna analiza u akreditiranom vanjskom laboratoriju, i to na više uzoraka iste serije.

Naknadne analize, koje je inicirala Podravka, provedene u čak četiri laboratorija - laboratorij dr. Andrija Štampar, u laboratoriju Podravke, domaćem i europskom akreditiranom laboratoriju, kao i one rađene po službenom nalogu Uprave za sanitarnu inspekciju u Odjelu za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane i predmeta opće uporabe pri Zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, potvrdile su kako je spomenuti proizvod u potpunosti zdravstveno ispravan, ističu iz koprivničke tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙