FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još jedan državljanin BiH poginuo u Siriji - mediji

MOSTAR, 26. rujna 2013. (Hina) - Još jedan državljanin BiH, pripadnik radikalnog islamističkog selafijskog pokreta poginuo je u borbama na strani pobunjenika u Siriji, objavili su u četvrtak mediji u BiH pozivajući se na izvješće portala bliskog islamistima koji dolaze na ratišta širom svijeta, a takvu informaciju nisu mogle potvrditi vlasti u toj zemlji.

Prema informacijama portala bliskog selafijskoj zajednici na Balkanu u Siriji je poginuo Emedin Velić. On je stradao kada je pokušao spasiti ranjenog kolegu koji je ranjen u trbuh te je operiran. Na portalu su objavljene i fotografije na kojima se Velić nalazi u u društvu Bajre Ikanovića koji je 2007. godine osuđen za terorizam na Sudu BiH zbog sumnje da je pokušao dignuti u zrak neke od ciljeva zapadnih zemalja u Sarajevu. Ikanović se također nalazi u Siriji i po istim navodima je već bio ranjen.

Po istim medijskim navodima u Siriji je na strani pobunjenika koji se bore protiv režima Bašara al-Asada poginulo šest pripadnika selafijskoga pokreta iz BiH.

Glasnogovornik ministarstva sigurnosti Admir Malagić nije mogao potvrditi medijske navode o pogibiji navedenog bosanskohercegovačkog državljana u Siriji. Kazao je da je po podacima sigurnosnih službi na ratišta u Siriji otišlo oko 60 osoba iz BiH, pripadnika selafijskoga pokreta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙