FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitsko Gradsko vijeće: KK Split u predstečajnom postupku

SPLIT, 25. rujna 2013. (Hina) - Košarkaški klub Split, nekadašnji trostruki prvak Europe, nalazi se u predstečajnom postupku, izvijestio je na današnjoj tematskoj sjednici splitskog Gradskog vijeća koja je bila posvećena rješavanju financijskih poteškoća u klubu predsjednik Uprave kluba Mislav Lović.

Lović je vijećnicima rekao da trenutačni dug KK Split iznosi oko 26 milijuna kuna, a uzmu li se u obzir tražbine pretvorene u dionice Vlade RH, Grada Splita i ostalih vjerovnika, onda su cjelokupne obveze tog kluba oko 54 milijuna kuna te da je zbog takvih dugovanja bilo nužno, po zakonu, kako se izrazio, bez odgode pokrenuti predstečajnu nagodbu.

"Ja sam 18. rujna proslijedio zahtjev FINA-i za pokretanje predsjetačajne nagodbe u vezi KK Split i da se deblokira račun kluba. FINA je formirala predstečajno vijeće i mi smo trenutačno u predstečajnom postupku a 23. rujna deblokiran je račun kluba", rekao je Lović.

Lović je istaknuo da je planirano da godišnji proračun KK Split bude 4,5 miljuna kuna te je zatražio financijsku pomoć i grada kako bi klub nastavio funkcionirati. Pojasnio je kako je po završetku preoblikovanja KK Split u športsko-dioničarsko društvo Grad Split postao njegov najveći dioničar sa 36,09 posto dionica.

Gradonačelnik Ivo Baldasar je rekao da Grad nema novca da plati 26 milijuna kuna duga KK Split. ""Ako bi uplatili taj novac, onda bismo blokirali grad na duže razdoblje", upozorio je Baldasar.

Početak današnje tematske sjednice splitskog Gradskog vijeća obilježen je oštrom polemikom između vijećnika HDZ-a i SDP-a koji su se međusobno optuživali za teško stanje u klubu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙