FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Repeša: Priča je previše dobra da bi ovdje završila

ZAGREB/LJUBLJANA, 19. rujna 2013. (Hina) - Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša nakon plasmana u polufinale Eurobasketa izjavio je kako je priča previše dobra da bi ovdje završila.

"Presretan sam zbog spoja koji se stvorio između reprezentacije i nacije, vratili smo se na velika vrata na velika natjecanja, ali priča je previše dobra da bi ovdje završila", kazao je Repeša nakon što je u Hrvatska u četvrtak u Ljubljani u četvrtfinalnom ogledu pobijedila Ukrajinu 84-72.

"Na početku smo se sporo vraćali u obranu, pa su nam zbog toga stvarali probleme, ali kad smo zaigrali zonski presing, onda smo ih izneredili. Iako su se oni uspjeli vratiti na devet koševa minusa, naša pobjeda niti jednom nije dolazila u pitanje", kazao je izbornik, dodavši kako najbolji igrač utakmice Kruno Simon zbog ozljede jučer nije trenirao.

Na novinarski upit koga bi rađe u polufinalu, Litvu ili Italiju, Repeša je odgovorio: "Tko dođe, dobro je došao. Dobro poznajemo obje reprezentacije i možemo proći dalje bez obzira tko će biti protivnik".

Hrvatski kapetan Roko Ukić također je istaknuo zonski presing kao ključ pobjede. "Odigrali smo dobru utakmicu, rano smo je prelomili zahvaljujući zonskom presingu na koji oni nisu imali odgovor. Iako su se oni uspijevali vraćati nakon našeg visokog vodstva, niti jednom nismo bili u stvarnim problemima, i dobro smo kontrolirali utakmicu. Litva ili Italija u polufinalu, svejedno je, bit ćemo spremni", rekao je Ukić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙