FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP: Italija bez poraza, a Finska najugodnije iznenađenje

ZAGREB, 9. rujna 2013. (Hina) - U ponedjeljak je završio prvi krug natjecanja na Europskom košarkaškom prvenstvu u Sloveniji, a u drugi krug su se plasirale Ukrajina, Francuska, Belgija (iz skupine A), Litva, Latvija i Srbija (iz skupine B), Slovenija, Španjolska i Hrvatska (iz skupine C), te Italija, Finska i Grčka (iz skupina D).

Italija je jedina ekipa na prvenstvu koja je prvi krug završila sa stopostotnim učinkom, odnosno sa pet pobjeda. Najveće razočaranje su Rusija i Turska, koje su upisale 1 pobjedu i 4 poraza.

Najugodnije iznenađenje je Finska, koja je drugi krug izborila pobijedivši Tursku (61-55), Švedsku (81-60), Rusiju (86-83), te Grčku (86-77).

I hrvatski navijači imaju razloga za optimizam. Nakon katastrofalnog poraza od 28 koševa razlike u prvom kolu od Španjolske, izabranici Jasmina Repeše nanizali su četiri pobjede te su se plasirali u drugi krug natjecanja, koji za nas počinje u četvrtak.

Hrvatska u drugi krug prenosi dva boda, kao i naši suparnici iz skupine Španjolska i Slovenija, a u drugom krugu protivnici u skupini bit će nam Italija koja je prenijela 4 boda, Finska sa 2 boda, te Grčka koja dolazi bez bodova, budući da je danas iznenađujuće izgubila od Finske sa 77-86.

U drugoj skupini drugog kruga natjecanja, koju čine Ukrajina, Francuska, Belgija, Srbija, Litva i Latvija, reprezentacije Srbije i Francuske prenose 4 boda, Litva i Ukrajina po 2, a Latvija i Belgija nula bodova.

Četiri najbolje momčadi iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙