FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Primorsko-goranskoj županiji 50 projekata EU

RIJEKA, 16. rujna 2013. (Hina) - U Primorsko-goranskoj županiji provodi se oko pedeset EU projekata, vrijednih oko 30 milijuna eura, priprema se više projekata koje će se kandidirati za korištenje europskih fondova, a najveći je sanacije odlagališta tekućeg otpada Sovjak, vrijedan 80 milijuna eura, rekao je danas na konferenciji za novinare primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Izvijestio je da je u županijskoj upravi organizirano više radionica o korištenju EU fondova, koje će obuhvatiti pripremu projekata, vještine upravljanja projektom, komuniciranje s javnošću i druge teme.

Održavat će se paralelno na otocima, u Gorskom kotaru i priobalju, a očekuje se da će pridonijeti iskoristivosti fondova u županiji, koja je , kako je rekao, na drugom i trećem mjestu u Hrvatskoj po transregionalnoj i regionalnoj suradnji.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić osvrnuo se na posjet koking postrojenju u Houstonu, kojeg je organizirala Ina, kazavši da se ondje radi o čistoj i prihvatljivoj tehnologiji.

Naglasio je da se „nova koksara u Primorsko-goranskoj županiji neće raditi", a da se u Houstonu radi o postrojenju oko kojega u zraku nema prašine ni štetnih čestica te da se u njegovu neposrednom okruženju nalaze stambene četvrti i obalni pojas.

Cilj Primorsko-goranske županije je modernizacija Ine, a ako se nusproizvode proizvodnje može pretvoriti u koks bez zagađenja i kršenja propisa, to nam je prihvatljivo, rekao je Boras Mandić ističući da je interes županije sačuvati svako radno mjesto, pa i ona u Ininoj rafineriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙