FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena operativna obala u Komolcu

DUBROVNIK, 22. kolovoza 2013. (Hina) - Uz prigodnu svečanost danas je u Komolcu u Rijeci Dubrovačkoj obilježen završetak 2,2 milijuna kuna vrijednih radova na 60 metara dugoj operativnoj obali.

Otvarajući novu obalu, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić kazao je kako je Županijska lučka uprava Dubrovnik u protekle četiri godine uložila više od 20 milijuna kuna u projekte lučke infrastrukture, i to u gruškoj luci, Starom portu u povijesnoj jezgri grada, na Koločepu, Šipanu, Trstenom, Orašcu i Lokrumu.

Uskoro se očekuje i početak sanacije valobrana Kaše ispred stare gradske luke koji je vrijedan 25 milijuna kuna, rekao je. Taj je projekt kandidiran prema europskim fondovima te će se o njemu sutra razgovarati s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kazao je Dobroslavić.

Rekonstrukcija valobrana Kaše u starom dubrovačkom portu na popisu je 32 projekta u Republici Hrvatskoj za koji je u srpnju prošle godine potpisan sporazum o tehničkoj pomoći s Ministarstvom regionalnog razvoja i europskih fondova za pripremu projekta za financiranje iz strukturnih fondova Europske unije.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić kazao je kako su predistražne radnje započele prije četiri godine usporedo s izradom projekta te je dosad u to uloženo 1,3 milijuna kuna a osigurana je i pravomoćna građevinska dozvola koja vrijedi do 2015. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙