FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spreman projekt obnove valobrana Kaše

DUBROVNIK, 23. kolovoza 2013. (Hina) - Za projekt obnove valobrana Kaše ispred stare Gradske luke u Dubrovniku kroz program Ministarstva koristila se tehnička pomoć za pripremu financiranje iz strukturnih fondova EU te je dosad izrađena sva potrebna dokumentacija i projekt doveden do razine potpune spremnosti.

O tome i drugim projektima su na današnjem sastanku razgovarali zamjenik ministra Regionalnog razvoja i fondova EU Jakša Puljiz, pomoćnik ministra Venko Čurlin i ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić.

Predstavnicima Ministarstva predstavljen je projekt obnove i upoznati su sa trenutnim stanjem valobrana kao i sa budućim aktivnostima vezanim uz njegovu obnovu. Za obnovu Kaše potrebno je 25 milijuna kuna, a većinu sredstava trebalo bi osigurati iz europskih fondova.

U razgovoru je bilo riječi i o drugim projektima iz Dubrovačko-neretvanske županije koji su primili tehničku pomoć Ministarstva, kad je u pitanju financiranje iz fondova EU, kao što su projekt opremanja i adaptacije tehnološkog i poslovno-inovacijskog centra za mari kulturu Maribic na predjelu Bistrina te poslovna infrastruktura projekta Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos iz Vela Luke.

Zamjenik ministra Jakša Puljiz istaknuo je da su upravo oni dobar primjer projekata prihvatljivih za strukturne fondove jer imaju potpuno kompletiranu tehničku dokumentaciju, a što je i preduvjet za prijavu projekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙