FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostojić: "dao sam ruku" sindikatima za nastavak pregovora

ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - Ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je danas uoči nastavka socijalnog dijaloga da je sindikatima u zdravstvu koji su izašli iz pregovora "dao ruku kako bi se nastavili pregovori".

"Jasno je da spora nema, samo je pitanje kako doći do kolektivnog ugovora", rekao je Ostojić novinarima prije sastanka s predsjednicom Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara Anicom Prašnjak koja se jedina odazvala njegovu pozivu.

Socijalni dijalog je način približavanja stavova kako bi se odmah moglo krenuti u pregovore, rekao je Ostojić priznavši kako, po tumačenju većine pravnih stručnjaka i mišljenja ostalih sindikata, jučer nije ni trebao otići na drugo mirenje sa sindikatima liječnika i medicinskih sestara.

Na primjedbu čelnice Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Spomenke Abveršek, koja ga je prozvala da je drugim mirenjem dao podršku štrajku, odgovorio je kako je tako pustupio na temelju tumačenja Ministarstva rada kojem su radni sporovi uža specijalnost.

Istaknuo je kako je jučerašnjim mirenjem želio pokazati dobru volju, a nakon što ni to nije uspjelo poslao je poziv za nastavak socijalnog dijaloga s dva sindikata koji su u sporu s Vladom. Treći sindikat dao nam je u tome punu potporu, rekao je Ostojić.

Na poruku predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića da se neće odazvati dok ne dobije ministrov pisani odgovor na svoje zahtjeve, Ostojić je odgovorio da je Babićev sindikat predložio ništetan kolektivni ugovor koji se ne može prihvatiti. Do novog kolektivnog ugovora možemo doći samo pregovorima, poručio je.

Na optužbe dvaju sindikata da je danas u Virovitici iznio samo neistine, rekao je kako stoji iza svake svoje riječi.

Istaknuo je da mu ni na kraj pameti nije bilo kakva zabrana štrajka ili proglašenje najavljenog štrajka nezakonitim. Ponovio je kako su svim ravnateljima bolnicama poslane upute koji se zahvati moraju obavljati u slučaju štrajka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙