FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ne sastanak s Ostojićem došla jedino čelnica Sindikata medicinskih sestara

ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - Predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara Anica Prašnjak jedina se danas odazvala pozivu ministra zdravlja Rajka Ostojića na socijalni dijalog.

Prije sastanka u Ministarstvu zdravlja izjavila je novinarima da ne može ništa reći o svojim očekivanjima jer će tek vidjeti što uopće znači poziv na socijalni dijalog vezan za kolektivno pregovaranje.

Podsjetila je kako je jučer neuspješno završio drugi pokušaj mirenja između Ostojića i sindikata liječnika i medicinskih sestara dodavši da je pristala doći na sastanak kako im se ne bi prigovaralo da nisu ni pokušali postići dogovor. Došla sam kako mi ministar ne bi spočitavao da on mora informirati članove sindikata o pregovorima, rekla je.

Prašnjak će nastupiti samo u ime sestrinskog sindikata, dok je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić odbio doći poručivši Ostojiću da će se odazvati tek kada dobije njegovo očitovanje u pisanom obliku na sindikalni prijedlog Kolektivnog ugovora.

Ponovila je kako očekuje da će se pozivu na štrajk odazvati 60-70 posto sestara u bolničkom sustavu, a predsjednici Samostalnog sindikata zdravlja i socijalne skrbi Hrvatske Spomenki Avberšek, koja je rekla da bi zaposlenici koji nisu članovi liječničkog ni sestrinskog sindikata mogli dobiti otkaz ako stupe u štrajk, poručila je da prouči zakon.

Prašnjak je dodala kako je razočarana Ostojićevim istupima ustvrdivši da ministar "govori totalne neistine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙