FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: riječki gradski novac troši se bahato i netransparentno

RIJEKA, 13. rujna 2013. (Hina) - HDZ-ov vijećnik u riječkom Gradskom vijeću Hrvoje Burić danas je optužio gradske vlasti, a posebno gradonačelnika Vojka Obersnela za netransparentno trošenje gradskog novca, istaknuvši da ni nakon višekratnih zahtjeva za dostavu specifikacija nekih troškova nije dobio primjereni odgovor.

"Razvidno je da gradonačelnik namjerno ne želi dostaviti specifikaciju računa", poručio je Burić na konferenciji za novinare. Gradske vlasti i gradonačelnika prozvao je za bahato ponašanje, netransparentan proračun, te da "novce troše kao pijani miljarderi".

Izvijestio je da je na sjednici Gradskog vijeća, a potom i pismeno, u više navrata tražio odgovor što obuhvaćaju rashodi gradskoga proračuna navedeni u izvješću o izvršenju proračuna, pod stavkama sitni inventar i auto gume, ostale usluge, reprezentacija i službena putovanja.

U izvješću za prošlu godinu navedeno je da je za sitni inventar i auto gume utrošeno oko 385.000 kuna, za ostale usluge 37 milijuna kuna, za reprezentaciju 1,2 milijuna, a za službena putovanja 1,4 milijuna kuna.

Iako je, istaknuo je Burić, vrlo jasno tražio račune za te stavke rashoda, specifikaciju ni račune nije dobio.

Stoga je najavio kako će ustrajati da dozna za što se točno novac trošio, te poručio gradonačelniku kako neće nikada odustati dok ne vidi svaki račun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙